Emilia Dragotă, o tânără antreprenoare din Câmpia Turzii, implicată activ în lupta împotriva risipei alimentare a postat un mesaj pe social media care face referire la impactul risipei alimentare asupra mediului. Recent, la Bruxelles, Emy Dragotă a fost numită ambasador al luptei împotriva risipei alimentare.
„Obiectivele propuse de UE vor contribui la accelerarea acestei transformări. Risipa de alimente are un impact enorm asupra mediului, reprezentând aproximativ 16 % din
emisiile de gaze cu efect de seră generate de sistemul alimentar al UE. Investițiile în economia
circulară pentru a reduce pierderile și risipa de alimente pot contribui la atenuarea emisiilor de
gaze cu efect de seră și la consolidarea rezilienței #FoodWasteEU #FLWDay
Cea mai mare parte a risipei de alimente are loc în gospodării. Sunt necesare acțiuni specifice dacă
dorim să reducem risipa alimentară la nivelul consumatorilor. Începeți de astăzi – explorați
orientări și sfaturi practice propuse în setul nostru de instrumente! [EUROPA LINK] #FoodWasteEU
#FLWDay
Adresa: https://shorturl.at/3OYlC
Pierderile alimentare și risipa de alimente duc la pierderi economice importante, care afectează
întreprinderile și consumatorii. Prin reducerea risipei alimentare putem îmbunătăți securitatea
alimentară, putem reduce emisiile de gaze cu efect de seră și putem economisi bani și resurse
care, altfel, s-ar irosi #FoodWasteEU #FLWDay”, facebook Emy Dragotă