În aceste zile, la invitația Departamentului de Afaceri Externe al municipalității din Gaziantep, Turcia, prin amabilitatea domnului director Şahin ÇETİN, am avut onoarea să reprezint Inspectoratul Școlar Județean Cluj , la întâlnirile din cadrul proiectului „Introducing and Including Gastronomy of Gaziantep to European Education And International Projects”, alături de doamna Camelia Varga, director adjunct al Colegiului de Servicii în Turism „Napoca” Cluj-Napoca. Evenimentul are ca scop cunoașterea și promovarea liceelor și școlilor vocaționale cu profil gastronomic, hotelier, alimentație și turism din orașul Gaziantep dar și a gastronomiei locale specifice care a și conferit orașului statutul de membru al „UNESCO Creative Cities Network” cu o serie de preparate incluse pe lista UNESCO..
Evenimentul a reunit participanți din 10 țări, Turcia, Belgia, Serbia, Polonia, România, Slovenia, Cehia, Croația, Estonia și Muntenegru. In cadrul întâlnirilor de lucru, delegația română a făcut prezentări ale orașului Cluj-Napoca, Inspectoratului Școlar Județean Cluj, Colegiului de Servicii în turism „Napoca” și ale celorlalte licee și colegii cu profil tehnic și vocațional din județ în vederea impactarii audienței și a stabilirii unor colaborări viitoare. Agenda evenimentului a cuprins și întâlniri oficiale cu primarul orașului Gaziantep, cu reprezentanti ai Municipalității, ai Directoratului Provincial al Educației Naționale din Gaziantep (instituție omoloagă Inspectoratului Școlar Județean Cluj), cu directori și profesori din școlile vocaționale locale, precum și vizite și workshopuri la 10 școli, dintre care una pentru copii cu nevoi speciale severe și instituții care susțin învățământul vocațional: MUSEM Academy (Culinary Arts Education Center), GASMEK (Gaziantep Metropolitan Municipality Art and Occupation Education), Gaziantep Gastronomy Academy (GAGA) and BULLA Practice Restaurant.