7.2 C
Cluj
miercuri, iunie 19, 2024
No menu items!

Clubul Impact Aha, implicat în tot mai multe activități educative

Cele mai citite

Este înălțător și de o bucurie enormă când vezi copii, liceenii, care sunt implicați în activități educative, sportive și sănătoase. Joi, 25.01.2024, la Complexul Broscuța, elevii Liceului Teoretic Pavel Dan care sunt componenți ai Clubului Impact Aha, condus de dna profesor Raluca Petran, au organizat un eveniment cu și despre stilul de viață sănătos! Au invitat-o pe doamna doctor Cîrjău Mădălina, medic specialist, diabet zaharat, nutriție și boli metabolice pentru a afla chiar de la un doctor în nutriție ce este bine și ce nu este bine să consumăm, ulterior au făcut un concurs de gătit, cu juriu, cu preparate și cu mult entuziasm. Au avut chiar și momente artistice prin Majoretele de la Aly Dance… deci a fost un eveniment cu de toate! Evenimentul s-a bucurat și de prezenta unor invitați speciali: dna Director al LTPD Cristina Popa, dna inspector școlar județean, Daniela Giurgiu, dna Director Executiv din cadrul primăriei Câmpia Turzii Ioana Bărbos, dna director DAS, Lavinia Șaroși, conducerea Fotbal Club Câmpia Turzii ( Sergiu Jucan, Andrei Pintitile, Aurel Mâțiu), Adrian Soporan- organizator de evenimente, care au adus un plus de încredere și siguranța pentru Clubul Impact AHA.

Felicitări!

„Starea de bine și alimentele de origine vegetală au definit inițiativa ,,Let’s get active! New healthy lifestyle” a Clubului Impact ,,Aha” al Liceului Teoretic ,,Pavel Dan”, desfășurată în cadrul proiectului de service-learning ,,Taste of Heath4All” pe tematica #eat4change, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj, FCCT, Aly Dance, Ziarul 21, aspress.ro și AmoS.
Prima parte a activității, cea teoretică, a constat într-o conferință susținutută de doamna doctor Cîrjău Mădălina, medic specialist, diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, prin care publicul prezent în sală a înțeles că modul în care alege ceea ce mănâncă și că dietele având ca pondere alimentele de origine vegetală pot avea un impact mare pentru sănătate, dar și în combaterea schimbărilor climatice sau în conservarea biodiversității. A doua parte a activității, cea practică, Masterchef a presupus prepararea ,,unei farfurii sănătoase” pentru binele Planetei. Impacții ,,Aha”, alături de sportivi ai FCCT, au explorat creativitatea în bucătărie într-un mod constructiv, adoptând ,,hrana verde”, demonstrându-le juraților că un preparat sustenabil, fie că e vorba de un desert din fructe, de un mic dejun, de un prânz sau cină poate fi la fel de versatil la nivel de gust ca orice alt tip de preparat. Inițiativa ,,Let’s get active! New healthy” s-a încheiat cu un flash mob al legumelor și al fructelor sănătoase.
,,Taste of Heath4All” este vocea tinerei generații despre o hrănă ,,verde”, sustenabilă, care din perspectiva ciclului de viață necesită mai puțină energie pentru a fi produsă și care are ca rezultat mai puține emisii de carbon. Motivația impacților ,,Aha” de a se alătura tematicii #eat4change a fost aceea de a-și face vocea auzită în comunitate, acționând ca factori ai schimbării pentru o natură ,,eco-friendly”, durabilă.
Proiectul ,,Taste of Heath4All” a propus pe de-o parte, familiarizarea cetățenilor cu conceptele de hrană sănătoasă, dietă verde, producție alimentară, consum alimentar și risipă alimentară, pe de altă parte, creștererea gradului de conștientizare că modul în care alegem ceea ce mâncăm poate avea un impact uriaș în combaterea schimbărilor climatice și în conservarea biodiversității, dar și facilitarea accesului la diete sănătoase și la sport.
Mulțumim pentru prezența numeroasă tuturor colaboratorilor noștri, invitaților și celor care ne sprinjină și cred în vocea tinerilor impacți ,,Aha”.” Facebook Raluca Petrean!

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Publicitate -spot_img
Cele mai recente informații

A mai rămas puțin și redăm comunității clădirea fostei judecătorii, dar sub o nouă formă

A mai rămas puțin și redăm comunității clădirea fostei judecătorii, dar sub o nouă formă.🏤   Renovarea acestei clădiri e în...
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole asemănătoare

- Publicitate -spot_img