7.2 C
Cluj
sâmbătă, mai 25, 2024
No menu items!

Cristian Matei, edilul municipiului Turda: „Continuăm investițiile în sănătate!” 

Cele mai citite

Continuăm investițiile în sănătate!  Proiectul „Echipamente și Materiale Destinate Reducerii Riscului de Infectii Nosocomiale în cadrul Spitalului Municipal Turda” a fost acceptat pentru finanțare prin PNRR – C12, cu o valoare de 25.688.207 lei fără TVA.

Urmează etapa de semnare a contractului de finanțare, imediat după finalizarea acestei etape va demara proiectul prin achiziția de echipamente.

Scopul acestui proiect este de a reduce riscul de infecții nosocomiale prin achiziționarea și implementarea echipamentelor și materialelor de ultimă generație.

Prin acest proiect vor fi realizate următoarele:

Compartimentul de microbiologie din cadrul Laboratorului de analize medicale va fi dotat pentru a spori capacitățile de diagnosticare și identificare corectă a agenților patogeni, facilitând astfel măsurile eficiente de prevenire și control al infecțiilor nosocomiale.

De asemenea, în cadrul proiectului se vor achiziționa analizoare automate de identificare a microorganismelor și analizoare automate de efectuare a antibiogramelor, care vor contribui la diagnosticarea și tratamentul corect al infecțiilor.

Blocul operator, secțiile de terapie intensivă și unitățile de supraveghere post-operatorie vor fi dotate cu echipamente și materiale necesare pentru a reduce riscul de infecții nosocomiale în timpul intervențiilor chirurgicale și în perioada post-operatorie: aparatura pentru curățarea și sterilizarea instrumentarului chirurgical, aparatura pentru asigurarea unui mediu spitalicesc sigur, camere pentru izolarea pacienților infecțioși.

Secțiile de chirurgie, obstetrică-ginecologie și gastroenterologie vor primi investiții pentru a fi echipate cu materiale și echipamente de prevenire și control al infecțiilor nosocomiale, asigurând astfel un mediu sigur pentru pacienți și personalul medical.

Unitățile funcționale de boli infecțioase vor beneficia de dotări și modernizări pentru a preveni și controla infecțiile nosocomiale în cazul pacienților cu boli infecțioase.

Pentru toate secțiile spitalului se vor asigura echipamente pentru:
→ igienizare mediului spitalicesc
→ pentru spălarea și dezinfecția lenjeriei de pat și a echipamentului de lucru al personalului
→ tratarea aerului cu instalații cu filtre HEPA și purificator de aer inteligent
→ sistem de control al igienei mâinilor, suprafețelor si instrumentarului medical
→ sistem de evidențierea încărcăturii microbiologice in aer si suprafețe
→ Purificator aer inteligent
→ echipament de decontaminare a apelor uzate rezultate din secțiile spitalicești cu caracter infectios, inclusiv laborator.

Această investiție va îmbunătăți capacitățile și calitatea serviciilor medicale oferite de Spitalul Municipal Turda, contribuind la reducerea riscului de infecții nosocomiale și asigurând un mediu sigur și eficient pentru pacienți și personalul medical.

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Publicitate -spot_img
Cele mai recente informații

Festivalul Produsului Tradițional, la USAMV Cluj-Napoca

💙💚👩‍🎓🧀🍲🥧 Vă invităm cu bucurie la ediția a XVII-a a Festivalului Produsului Tradițional, susținut de studenții din anul IV...
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole asemănătoare

- Publicitate -spot_img