7.2 C
Cluj
sâmbătă, mai 25, 2024
No menu items!

Dorin Lojigan: Structurile de învățământ din Câmpia Turzii pregătite de noul an școlar

Cele mai citite

Astăzi, am participat la o ședință cu toți directorii de structuri de învățământ din Câmpia Turzii și comunele limitrofe. La eveniment au fost prezenți doamna prefect – Irina MUNTEANU, doamna inspector general școlar – Marinela MARC, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență a Județului Cluj, respectiv ai Direcției de Sănătate Publică.

În cadrul ședinței s-a discutat strategia de abordare a noului an școlar, 2023-2024. De asemenea, în cadrul acesteia, inspectorul școlar general al județului Cluj a afirmat faptul că toate școlile și grădinițele din Municipiul Câmpia Turzii încep noul an școlar cu autorizații eliberate atât de Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj, cât și de Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Cluj. De altfel, la Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu”, gazda evenimentului de astăzi, au fost efectuate lucrări de reabilitare, printr-un proiect european în valoare de peste 12,5 milioane de euro, implementat de Primăria Municipiului Câmpia Turzii.

Anul școlar 2023—2024 se structurează, pe intervale de cursuri și intervale de vacanță, astfel:

 

a) interval de cursuri: — de luni, 11 septembrie 2023, până vineri, 27 octombrie 2023;

interval de vacanță: — de sâmbătă, 28 octombrie 2023, până duminică, 5 noiembrie 2023;

b) intervale de cursuri:— de luni, 6 noiembrie 2023, până vineri, 22 decembrie 2023;

interval de vacanță: — de sâmbătă, 23 decembrie 2023, până duminică, 7 ianuarie 2024;

c) intervale de cursuri — de luni, 8 ianuarie 2024, până vineri, 16 februarie 2024;

interval de vacanță: – de sâmbătă 16 februarie, până duminică, 25 februarie 2024;

b) intervale de cursuri — de luni, 26 februarie 2024, , până vineri, 26 aprilie 2024;

interval de vacanță:— de sâmbătă, 27 aprilie 2024, până marți, 7 mai 2024

e) intervale de cursuri — de miercuri, 8 mai 2024, până vineri, 21 iunie 2024;

interval de vacanță:—de sâmbătă, 22 iunie 2024, până duminică, 8 septembrie 2024.

În ziua de 5 octombrie 2023 — Ziua internațională a educației și în zilele nelucrătoare/de sărbătoare legală prevăzute de lege și de contractul colectiv de muncă aplicabil nu se organizează cursuri.

Programul național „Școala altfel” și Programul „Săptămâna verde” se desfășoară în perioada 11 septembrie 2023—26 aprilie 2024, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unității de învățământ. Derularea celor două programe se planifică în intervale de cursuri diferite. (2) La clasele din învățământul liceal — filiera tehnologică și din învățământul profesional, în perioadele dedicate programelor „Școala altfel” și „Săptămâna verde”, se organizează activități de instruire practică urmărind și scopul acestor programe.

𝘗𝘦 𝘥𝘶𝘳𝘢𝘵𝘢 𝘷𝘢𝘤𝘢𝘯ț𝘦𝘪 𝘥𝘦 𝘷𝘢𝘳ă, 𝘢𝘮 𝘳𝘦𝘢𝘭𝘪𝘻𝘢𝘵 𝘮𝘢𝘪 𝘮𝘶𝘭𝘵𝘦 𝘪𝘯𝘷𝘦𝘴𝘵𝘪ț𝘪𝘪 î𝘯 𝘭𝘶𝘤𝘳ă𝘳𝘪 𝘥𝘦 𝘳𝘦𝘢𝘣𝘪𝘭𝘪𝘵𝘢𝘳𝘦, 𝘳𝘦𝘴𝘱𝘦𝘤𝘵𝘪𝘷 𝘥𝘰𝘵ă𝘳𝘪, 𝘭𝘢 ș𝘤𝘰𝘭𝘪𝘭𝘦 ș𝘪 𝘨𝘳ă𝘥𝘪𝘯𝘪ț𝘦𝘭𝘦 𝘥𝘪𝘯 𝘔𝘶𝘯𝘪𝘤𝘪𝘱𝘪𝘶𝘭 𝘊â𝘮𝘱𝘪𝘢 𝘛𝘶𝘳𝘻𝘪𝘪. 𝘈𝘴𝘵𝘧𝘦𝘭, 𝘰𝘥𝘢𝘵ă 𝘤𝘶 𝘥𝘦𝘣𝘶𝘵𝘶𝘭 𝘥𝘦 𝘢𝘯 ș𝘤𝘰𝘭𝘢𝘳, 𝘦𝘭𝘦𝘷𝘪𝘪 ș𝘪 𝘱𝘳𝘦ș𝘤𝘰𝘭𝘢𝘳𝘪𝘪 𝘷𝘰𝘳 𝘢𝘷𝘦𝘢 𝘭𝘢 𝘥𝘪𝘴𝘱𝘰𝘻𝘪ț𝘪𝘦 𝘤𝘰𝘯𝘥𝘪ț𝘪𝘪 𝘮𝘰𝘥𝘦𝘳𝘯𝘦 ș𝘪 𝘴𝘪𝘨𝘶𝘳𝘦 î𝘯 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘴ă-ș𝘪 𝘥𝘦𝘴𝘧ăș𝘰𝘢𝘳𝘦 𝘢𝘤𝘵𝘪𝘷𝘪𝘵𝘢𝘵𝘦𝘢. 𝘋𝘦 𝘢𝘴𝘦𝘮𝘦𝘯𝘦𝘢, 𝘴𝘦 𝘭𝘶𝘤𝘳𝘦𝘢𝘻ă î𝘯 𝘴𝘪𝘴𝘵𝘦𝘮 𝘤𝘰𝘯𝘴𝘰𝘭𝘪𝘥𝘢𝘵, 𝘢𝘵â𝘵 𝘭𝘢 𝘯𝘰𝘶𝘢 𝘨𝘳ă𝘥𝘪𝘯𝘪ță, 𝘥𝘦 𝘱𝘦 𝘴𝘵𝘳𝘢𝘥𝘢 𝘎𝘦𝘰𝘳𝘨𝘦 𝘊𝘰ș𝘣𝘶𝘤, 𝘤â𝘵 ș𝘪 𝘭𝘢 𝘯𝘰𝘶𝘢 𝘤𝘳𝘦șă, 𝘥𝘦 𝘱𝘦 𝘴𝘵𝘳𝘢𝘥𝘢 𝘕𝘪𝘤𝘩𝘪𝘵𝘢 𝘚𝘵ă𝘯𝘦𝘴𝘤𝘶, 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘤𝘳𝘦𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘥𝘦 𝘯𝘰𝘪 𝘴𝘵𝘳𝘶𝘤𝘵𝘶𝘳𝘪 𝘱𝘳𝘦ș𝘤𝘰𝘭𝘢𝘳𝘦, 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘧𝘢𝘮𝘪𝘭𝘪𝘪𝘭𝘦 𝘵𝘪𝘯𝘦𝘳𝘦. 𝘋𝘰𝘳𝘦𝘴𝘤 𝘴ă 𝘭𝘦 𝘶𝘳𝘦𝘻 𝘴𝘶𝘤𝘤𝘦𝘴 𝘵𝘶𝘵𝘶𝘳𝘰𝘳 𝘤𝘢𝘥𝘳𝘦𝘭𝘰𝘳 𝘥𝘪𝘥𝘢𝘤𝘵𝘪𝘤𝘦 𝘥𝘪𝘯 𝘊â𝘮𝘱𝘪𝘢 𝘛𝘶𝘳𝘻𝘪𝘪, î𝘯 𝘢𝘣𝘰𝘳𝘥𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘯𝘰𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘢𝘯 ș𝘤𝘰𝘭𝘢𝘳!

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Publicitate -spot_img
Cele mai recente informații

Festivalul Produsului Tradițional, la USAMV Cluj-Napoca

💙💚👩‍🎓🧀🍲🥧 Vă invităm cu bucurie la ediția a XVII-a a Festivalului Produsului Tradițional, susținut de studenții din anul IV...
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole asemănătoare

- Publicitate -spot_img