7.2 C
Cluj
miercuri, iunie 19, 2024
No menu items!

Încă o reușită pentru Prefectul județului Cluj, dna Irina Munteanu. Județul Cluj va fi protejat de un sistem antigrindină!

Cele mai citite

Eforturile Irinei Munteanu, Prefectul județului Cluj, nu au fost în zadar în ceea ce privește achiziționarea unui sistem antigrindină și în județul Cluj. Guvernul României a aprobat alocarea de fonduri pentru achiziția unui astfel de sistem antigrindină.

„Eforturile inițiate de prefectul județului Cluj, doamna Irina Munteanu și cu sprijinul domnului deputat Radu-Marin Moisin, ca urmare a furtunilor care au afectat județul nostru începând cu vara anului 2021, au avut succes după aproape 2 ani de demersuri!

Guvernul a aprobat alocarea de fonduri pentru achiziția unui sistem antigrindină și în județul Cluj, astfel, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), a cuprins județul nostru în planul de dezvoltare al Sistemului național antigrindină și de creștere a precipitațiilor (SNACP).

16 Puncte de Lansare ale sistemului antigrindină sunt considerate a fi oportune de către o comisie tehnică de specialitate din cadrul MADR și urmează a fi amplasate în zona Turda – Câmpia Turzii pentru a asigura protejarea întregii zone. În ceea ce privește zona Gherla – Dej, acestea vor beneficia de protecția furnizată de viitoarele platformele antigrindină din județul Bistrița.

Necesitatea extinderii sistemului SNACP la nivel național este susținută de întețirea fenomenele meteorologice extreme tot mai des întâlnite, astfel, în conformitate cu HG 341/12.04.2023, nr. crt. III, se va realiza documentația necesară procedurii de achiziție a Studiului de Fezabilitate, urmând ca până la sfârșitul acestui an să se elaboreze Studiul, iar investiția efectivă să înceapă în anul 2024. În acest demers sunt implicate autoritățile publice locale pe raza cărora se vor instala Punctele de Lansare, acestea fiind responsabile pentru găsirea terenurilor în conformitate cu documentația specifică alături de autoritățile județene și de serviciile publice deconcentrate.

Lista tuturor zonelor în care vor fi instalate sisteme ale SNACP poate fi consultată aici: https://madr.ro/comunicare/8182-noi-investitii-in-combaterea-fenomenelor-meteorologice-periculoase.html➡%EF%B8%8F”, Prefectura Județului Cluj

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Publicitate -spot_img
Cele mai recente informații

De unde ne putem aproviziona cu apă de izvor, în județul Cluj?

Dacă te interesează sursele de apă potabilă de izvor în zona Clujului, iată câteva locații cunoscute unde localnicii și...
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole asemănătoare

- Publicitate -spot_img