7.2 C
Cluj
joi, iulie 25, 2024
No menu items!

Mesajul domnului primar, Dorin Nicolae LOJIGAN cu ocazia ZILEI EROILOR

Cele mai citite

Mesajul domnului primar, Dorin Nicolae LOJIGAN cu ocazia ZILEI EROILOR

 

Ziua de astăzi are o dublă semnificație pentru poporul român. Sărbătorim atât o mare sărbătoare creștină – Înălțarea la Ceruri a Mântuitorului Iisus Hristos, cât și Ziua Eroilor. Este unul dintre acele momente în care privim cu mândrie către drapelul tricolor, rememorând faptele de vitejie ale celor care au luptat pentru ca steagul să poată flutura liber, într-o țară unită, independentă și democrată.

 

Nu există popor fără eroi și nu există țară fără sacrificii făcute de-a lungul istoriei. Am început cu trei țări românești, dezbinate de imperii și interese străine. Prin luptă, jertfă și viețile dăruite pe câmpurile de luptă, avem acum o națiune solidară, puternică, demnă de a sta alături de marile puteri occidentale. România de astăzi este rezultatul sutelor de mii de vieți pierdute de-a lungul unei istorii zbuciumate, în care strămoșii noștri au luptat împotriva celor care s-au opus unității și libertății românilor. Acest exemplu de ambiție și determinare demonstrat de națiunea română este demn de transmis tinerelor generații! Să aibă curaj și viziune și să se exprime liber, pentru a-i inspira pe alții.

 

Câmpia Turzii se evidențiază din punct de vedere istorico-militar, deoarece în această zonă, de-a lungul anilor, s-au jertfit mii de oameni bravi pentru dreptul celor mulți de a trăi liberi. Avem eroi militari și civili, pe care-i prețuim pentru eternitate, amintindu-ne mereu de ei. În Cimitirul Eroilor își dorm somnul de veci atât eroi din cel de-al doilea război mondial, din timpul Revoluției Române din 1989, precum și eroi aviatori care au pus mai presus integritatea civililor decât propria viață. Fiecare erou din acest cimitir este o rememorare constantă a suferinței familiilor care au rămas fără un tată, soț sau un fiu.

 

Lecțiile de viață pe care le-am primit de la eroii neamului românesc ne pregătesc pentru provocările noastre actuale și viitoare. Libertatea este o moștenire neprețuită pentru noi, cei care în prezent ne bucurăm de o Românie modernă, dezvoltată și democratică. Urmând exemplul înaintașilor noștri, avem obligația de a o păstra, prin dăruire de sine, simț al datoriei, în orice domeniu ne-am desfășura activitatea.

 

De asemenea, aducem un pios omagiu și eroilor români căzuți sub diferite stindarduri, inclusiv cel al Legiunii Străine Franceze, pe teritorii din afara hotarelor, pentru democrație, libertate și demnitate!

 

Doamnelor și domnilor,

 

Momentele dificile și modul în care reușim să trecem peste ele sunt definitorii pentru caracterul unui individ. Extrapolând, putem afirma că națiunea română are un caracter de piatră, datorită tuturor celor care au lăsat acasă mamele și soțiile plângând, au luat arma în mână și ranița în spate, au privit spre văzduh și au plecat la luptă. Jertfa lor nu a fost un gest de egoism sau laudă, ci a fost pentru noi – generațiile care i-au urmat!

 

Dumnezeu să le binecuvânteze memoria din neam în neam! Glorie eternă eroilor români, de la Câmpia Turzii până la Oarba de Mureș, Mărăști, Tatra și Cotul Donului!

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Publicitate -spot_img
Cele mai recente informații

Video. ANER- Tresar din vis ( Remake 2024)

ANER a promis și și-a ținut promisiunea! A scos remake-ul piesei care a rupt în anii 2000, Tresar din...
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole asemănătoare

- Publicitate -spot_img