7.2 C
Cluj
joi, iulie 25, 2024
No menu items!

Regele viorii din România și-a dat demisia de la conducerea CJCPCT Cluj. Ovidiu Barteş: „Prezenta demisie este rezultatul multiplelor probleme și neconcordanțe pe care le-am întâmpinat din septembrie 2019 până în prezent”

Cele mai citite

Cel mai bun violonist pe care România îl are în momentul de față, Ovidiu Barteș, aflat la conducerea CJCPCT Cluj, a anunțat printr-o postare pe pagina de facebook că și-a dat demisia din funcția de Sef Serviciu Promovare și Spectacol din cadrul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj.

„decizia de a demisiona este rezultatul multiplelor probleme și neconcordanțe pe care le-am întâmpinat în ultimii ani și care nu ar fi firesc să existe într-o instituție de cultură. Lipsa de respect la adresa valorii, degradarea actului artistic, multiplele tensiuni, mediul ostil și presiunile care s-au pus în mod constant asupra Serviciului Promovare și Spectacol” spunea maestrul Barteș. Oricare ar fi motivele reale din spatele acestei demisii, este o pierdere uriașă pentru latura culturală pe care o are județul Cluj.

„Doresc să vă anunț în mod oficial faptul că am demisionat din funcția pe care o dețin în cadrul CJCPCT Cluj. Din respect față de publicul și oamenii care m-au apreciat în cei 27 de ani pe care i-am petrecut în fața Orchestrei Profesioniste (Filarmonica de Stat Transilvania/Cununa Transilvană) vă prezint motivele reale ale deciziei luate: „Subsemnatul Ovidiu Barteş Pavel angajat în cadrul CJCPCT Cluj cu funcţia de Şef Serviciu Promovare şi Spectacol, vă informez asupra faptului că începând cu data de astăzi 05. 09. 2023 demisionez din funcţia pe care o deţin în instituţie. Durata de timp dintre prezenta notificare și încetarea activității reprezintă zilele de preaviz legal. În cazul în care doriți să renunțați parțial sau total la preaviz vă rog să îmi comunicați. În calitate de doctor în muzică și după o activitate de 27 de ani în care am condus Orchestra populară a Filarmonicii de Stat Transilvania Cluj-Napoca ulterior devenită Orchestra „Cununa Transilvană” a CJCPCT Cluj unde am promovat cultura tradițională prin desfășurarea a mii de spectacole și activități culturale de înaltă ținută, decizia de a demisiona este rezultatul multiplelor probleme și neconcordanțe pe care le-am întâmpinat în ultimii ani și care nu ar fi firesc să existe într-o instituție de cultură.

Lipsa de respect la adresa valorii, degradarea actului artistic, multiplele tensiuni, mediul ostil și presiunile care s-au pus în mod constant asupra Serviciului Promovare și Spectacol sunt aspecte contrare prerogativelor și principiilor proprii de desfășurare a actului cultural artistic.

𝐓𝐨𝐭𝐨𝐝𝐚ta î𝐦𝐢 𝐞𝐱𝐩𝐫𝐢𝐦 𝐝𝐞z𝐚𝐦𝐚𝐠𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐟𝐚ţ𝐚 𝐝𝐞 𝐜𝐞𝐢 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐢𝐧 𝐭𝐨𝐚t𝐚 𝐚𝐜𝐞𝐚𝐬𝐭𝐚 𝐩𝐞𝐫𝐢𝐨𝐚𝐝𝐚 𝐚𝐮 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐦𝐚𝐫𝐭𝐨𝐫𝐢𝐢 𝐜𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐢𝐧𝐭𝐚𝐦𝐩𝐥𝐚𝐭𝐞 𝐬𝐢 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐮 𝐫𝐚𝐦𝐚𝐬 𝐨𝐛𝐬𝐞𝐫𝐯𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢 𝐩𝐚𝐬𝐢𝐯𝐢 𝐥𝐚 𝐭𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐝𝐢𝐬𝐟𝐮𝐧𝐜𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐢𝐧𝐬𝐭𝐢𝐭𝐮𝐭𝐢𝐞.

Ca drept dovadă a celor enunțate sunt nenumăratele mele încercări de a face lucrurile să se desfășoare într-un mod profesionist, respectiv toate adresele înregistrate în instituție în utlimii ani și anume: propuneri spectacole, referate, sesizări, notificări, solicitări ș.a.m.d.

Toate acestea și multe altele pe care nu doresc să le comentez sunt aspecte care mi-au afectat viața personală, activitatea ca și profesionist, factori care mi-au adus daune de imagine. Prezenta demisie este rezultatul multiplelor probleme și neconcordanțe pe care le-am întâmpinat din septembrie 2019 până în prezent punctul culminant fiind necesitatea demarării unui proces în instanță pentru recunoașterea funcțiilor pe care le exercit de atâția ani în baza unui concurs. Menționez faptul că recurg cu greu la acest gest, după 27 de dedicare profesională în cadrul acestui serviciu, însă mediul în care îmi desfășor activitatea a devenit un mediu nociv, dedicat intereselor personale a unor persoane și sper ca această demisie sa reprezinte un prilej de reflecție asupra condițiilor în care se lucrează și a presiunii care se exercită asupra celor care își desfasoară activitatea cu multă implicare în cadrul acestei instituții. Prin acuzațiile care mi s-au adus în ultimul timp de către conducerea instituției, se încearcă să se discrediteze imaginea subsemnatului și să se anuleze practic munca subsemnatului, faptul că subsemnatul am exercitat mai multe funcții impuse conform fișei postului, fără ca să mă opun atribuțiilor suplimentare stabilite. Raportat la faptul ca lucrurile au ajuns prea departe și se incearca sa se aduca atingere imaginii profesionale clădită în 27 de ani de activitate, subsemnatul depun prezenta demisie de care solicit să luați act. Fiind un om de onoare, cu principii, un om care crede cu adevărat în valori, nu pot să mai trec cu vederea și să mai iau parte la ceea ce se întamplă în interiorul instituției. Cluj-Napoca                                                                                   05.09.2023″

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Publicitate -spot_img
Cele mai recente informații

Video. ANER- Tresar din vis ( Remake 2024)

ANER a promis și și-a ținut promisiunea! A scos remake-ul piesei care a rupt în anii 2000, Tresar din...
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole asemănătoare

- Publicitate -spot_img