7.2 C
Cluj
sâmbătă, mai 25, 2024
No menu items!

Sărbătoare la Borzești. O localnică a împlinit 100 de ani. Comunitatea a sărbătorit-o cu mare fast! La mulți ani!

Cele mai citite

Probabil singura localnică din Borzești care a ajuns la venerabila vârstă de 100 de ani a fost sărbătorită de întreaga comunitate din Borzești. Oficialitățile locale au fost alături de dna Deaș Valeria și au punctat momentul fericit! Să fie sănătoasă!

„Astăzi, 29 iulie, am sărbătorit-o pe bunicuța noastră dragă, Deaș Valeria, pentru împlinirea venerabilei vârste de 1️⃣0️⃣0️⃣ de ani la locuința acesteia din sat. A fost un eveniment de suflet pt. satul nostru și îi mulțumim lui Dumnezeu ca ne-a dat o asemenea bucurie. Dânsa s-a născut la 28 iulie 1923 în satul Borzești, având ca părinți pe Borza Vasile (Vasilie a Roșchii) și Ana. A absolvit 4 clase la școala din Borzești, iar apoi a mai facut 3 clase la școala din Iara, mergând peste dealuri prin Măgura Ierii și Surduc. Construcția casei din sat a fost realizată de tatăl acesteia în anul 1938. După ce s-a întors de pe front, Deaș Alexandru s-a căsătorit cu doamna Deaș Valeria, rezultând 2 copii: Nastasiea (Sâia) și Eugen (Nucu).

Dânsa a trecut prin multe greutăți de-a lungul vieții, cum ar fi cel de-al doilea Război Mondial, când împreună cu familia ei (inclusiv cu fiica dânsei născută, Maria) au fost nevoiți să se ascundă în pivnița casei din sat de frică, iar bucatele au fost îngropate în grădină. Pierderea soțului Deaș Alexandru și a unuia dintre copii, Eugen, dar și trecerea printr-o boală, au fost alte momente dificile, dar dânsa nu și-a pierdut niciodată încrederea și speranța în Dumnezeu, fiind obișnuită de mică să meargă la biserică. Dumnezeu i-a rânduit pe fiica sa iubitoare, Sâia, să aibă grijă de dânsa, fiind și cadru medical si ajutând-o să ajungă la această bornă de 100 de ani.

E o mândrie pentru satul nostru să avem un om simplu, curat sufletește, harnic și credincios prin doamna Deaș Valeria care ajunge la o asemenea vârstă. Doresc să-i mulțumesc pentru tot ce am învățat de la dânsa în acești ani, în care bunătatea, respectul și omenia, sunt comorile cele mai de preț pentru un om. Dumnezeu să-i rânduiască, în continuare, mulți ani cu sănătate, bucurii, împliniri sufletești alături de familie și de consătenii dânsei. .

În cadrul acestui eveniment doamna Deaș Valeria a fost premiata de către autoritățile locale prezente prin domnul primar al com. Iara, Dorin Ioan Popa, domnul consilier local Adrian Popa, cărora le mulțumim pentru implicare în buna desfășurare a acestui eveniment, la care a mai participat doamna consilier județean, Adela Dehenes, căruia îi mulțumim pentru implicare și prezență. La mulți ani, om drag!”, Lung Florin, fiu al satului Borzești!

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Publicitate -spot_img
Cele mai recente informații

Ghiță Munteanu a împlinit 50 de ani! A lansat o melodie chiar în ziua când a petrecut cu prietenii apropiați

Pe data de 25 mai, Ghiță Munteanu, renumitul cântăreț de muzică populară și de petrecere, a marcat o etapă...
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole asemănătoare

- Publicitate -spot_img