7.2 C
Cluj
sâmbătă, mai 25, 2024
No menu items!

Ședință la sediul Prefecturii cu primarii din județ. Mircea Abrudean, Secretarul General al Guvernului, prezent la ședință

Cele mai citite

ℹ️ În această dimineață, la sediul Instituției Prefectului – Județul Cluj a avut loc, la inițiativa doamnei Irina Munteanu, prefectul județului Cluj, o ședință cu participarea primarilor și reprezentanților autorităților publice locale și județene.

🤝🏻 Întrucât o parte din noile modificări fiscal-bugetare se aplică din luna noiembrie a acestui an și datorită complexității acestora, la invitația doamnei prefect, Secretarul General al Guvernului, domnul ministru Mircea Abrudean și domnul Ioan Pop, Directorul General al Direcției Generale a Finanțelor Publice Cluj-Napoca au prezentat clarificări și modul de aplicare al Legii 296/2023 și a Ordonanței de Urgență numărul 90/2023.

✅ În completare, domnul ministru Mircea Abrudean a expus detalii privind o serie de termene, cât și situația plăților pentru programele PNRR, PNDL, CNI și Anghel Saligny. Totodată a prezentat clarificări referitoare la alocarea fondurilor care vor fi efectuate până la finalul anului în curs.

⏺️ Legea nr. 296 din 2023 este o lege fiscal-bugetară care are ca scop asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung. Legea conține o serie de modificări ale Codului Fiscal și ale altor legi speciale cu impact asupra mai multor categorii de impozite și taxe, precum și asupra sistemului RO e-Factura ce va intra în vigoare în România începând din 2024.

⏺️ Ordonanța de Urgență nr. 90 din 27 octombrie 2023 este o ordonanță fiscal-bugetară și are ca scop reducerea cheltuielilor bugetare pe anul 2023 în vederea încadrării în ținta de deficit bugetar asumată prin Programul de convergență. Ordonanța conține o serie de măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare, precum și modificări ale unor acte normative. Printre acestea se numără suspendarea ocupării prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante, cu excepția posturilor unice din instituțiile și autoritățile publice.

➡️ Instituția prefectului asigură consultanță juridică instituțiilor și autorităților publice locale și județene, în condițiile legislației în vigoare, cu scopul de a optimiza și eficientiza punerea în aplicare a Programului de Guvernare.

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Publicitate -spot_img
Cele mai recente informații

Festivalul Produsului Tradițional, la USAMV Cluj-Napoca

💙💚👩‍🎓🧀🍲🥧 Vă invităm cu bucurie la ediția a XVII-a a Festivalului Produsului Tradițional, susținut de studenții din anul IV...
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole asemănătoare

- Publicitate -spot_img