7.2 C
Cluj
miercuri, iunie 19, 2024
No menu items!

Tradiții înălțătoare sau atunci când un eveniment cu și despre folclor autentic aduce viață satului

Cele mai citite

Tradiții înălțătoare sau atunci când un eveniment cu și despre folclor autentic aduce viață satului

În inima comunității din Soporu de Câmpie, un eveniment deosebit a avut loc, care a adus în prim-plan bogăția și frumusețea folclorului autentic. Oameni din satele învecinate s-au adunat pentru a celebra tradițiile străvechi și pentru a păstra vie cultura noastră într-o lume în continuă schimbare.

Jocul de la sat sau cum se distrau în trecut părinții/ bunicii noștri.

Evenimentul a fost organizat de către minunatul Dan Constantea, încă purtător și promotor al tradițiilor românești, în minunatul sat Soporu de Câmpie, comuna Frata. Amalia Chiper & Aurel Șuteu împreună cu formația au făcut ceea ce au știut mai bine: să distreze lumea prezentă.

Evenimentul a avut loc de lasatu’ secului și a debutat cu o ceremonie de deschidere plină de culoare și muzică tradițională, unde localnici îmbrăcați în costume populare au oferit un spectacol impresionant. Caminul Cultural din Soporu de Câmpie a fost locația unde tradiția a îmbrățișat modernismul actual.

Deliciile culinare au fost la loc de cinste, cu standuri ce ofereau bucate tradiționale preparate cu măiestrie. Participanții au avut ocazia să deguste și să descopere arome autentice, aducând un omagiu bucătăriei noastre locale.

Distracția? La ea acasă!

O serie de jocuri tradiționale au adus bucurie și veselie, reunind generații într-o atmosferă de sărbătoare. Aceste activități au fost o oportunitate de a consolida legăturile dintre membrii comunității și de a împărtăși zâmbete sincere.

Evenimentul a fost mai mult decât o simplă adunare – a fost o călătorie în inima tradițiilor noastre. În timp ce ne bucurăm de prezent, rămânem conectați la trecutul nostru, iar folclorul autentic continuă să trăiască în inimile noastre.

Felicitări, Dane! Mă înclin!

Sursa foto: facebook

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Publicitate -spot_img
Cele mai recente informații

Un nou turneu de minifotbal, lângă Turda!

🏆”FunCup 2024" - Ediția I 🏆   "FunCup 2024", care va avea loc pe 19-21 Iulie se va desfășura pe terenul...
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole asemănătoare

- Publicitate -spot_img