7.2 C
Cluj
joi, iulie 25, 2024
No menu items!

Video. Dronă agricolă surprinsă la Câmpia Turzii

Cele mai citite

Imagineți-vă cum o mică dronă zboară deasupra câmpului, monitorizând starea culturilor și distribuind precis substanțe nutritive. Aceasta nu mai este o scenă desprinsă dintr-un film SF, ci o realitate tot mai des întâlnită în agricultura modernă.

În zona agricolă a municipiului Câmpia Turzii, am surprins în cursul zilei de luni, o dronă agricolă în acțiune, efectuând tratamente culturilor.

Drona agricolă, echipată cu diverse senzori și camere avansate, poate colecta date detaliate despre culturile agricole. Aceste informații includ nivelul de umiditate a solului, starea de sănătate a plantelor, stresul termic și prezența dăunătorilor. Cu ajutorul acestor date, fermierii pot lua decizii mai informate în ceea ce privește aplicarea de pesticide, irigarea și gestionarea generală a culturilor.

Unul dintre avantajele majore ale dronelor agricole este capacitatea lor de a acoperi rapid și eficient suprafețe mari de teren. În timp ce o echipă de muncitori ar avea nevoie de zile întregi pentru a verifica manual starea culturilor pe un teren extins, o dronă poate face aceeași muncă în câteva ore sau chiar mai puțin. Astfel, se obține o economie semnificativă de timp și resurse.

O altă caracteristică importantă a dronelor agricole este capacitatea lor de a aplica substanțe nutritive sau pesticide în mod precis și țintit. Datorită sistemelor avansate de orientare și monitorizare, drona poate distribui substanțele necesare exact în zonele în care sunt necesare, evitând risipa și reducând expunerea mediului la substanțe chimice nocive.

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Publicitate -spot_img
Cele mai recente informații

Video. ANER- Tresar din vis ( Remake 2024)

ANER a promis și și-a ținut promisiunea! A scos remake-ul piesei care a rupt în anii 2000, Tresar din...
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole asemănătoare

- Publicitate -spot_img