7.2 C
Cluj
miercuri, iunie 19, 2024
No menu items!

𝙊𝙡𝙞𝙢𝙥𝙞𝙖𝙙𝙖 „𝙈𝙚ș𝙩𝙚ș𝙪𝙜𝙪𝙧𝙞 𝘼𝙧𝙩𝙞𝙨𝙩𝙞𝙘𝙚 𝙏𝙧𝙖𝙙𝙞ț𝙞𝙤𝙣𝙖𝙡𝙚” – 𝙥𝙖𝙨𝙞𝙪𝙣𝙚 ș𝙞 𝙩𝙖𝙡𝙚𝙣𝙩 î𝙣 𝙧â𝙣𝙙𝙪𝙡 𝙩𝙞𝙣𝙚𝙧𝙞𝙡𝙤𝙧 𝙘𝙡𝙪𝙟𝙚𝙣𝙞

Cele mai citite

𝙊𝙡𝙞𝙢𝙥𝙞𝙖𝙙𝙖 „𝙈𝙚ș𝙩𝙚ș𝙪𝙜𝙪𝙧𝙞 𝘼𝙧𝙩𝙞𝙨𝙩𝙞𝙘𝙚 𝙏𝙧𝙖𝙙𝙞ț𝙞𝙤𝙣𝙖𝙡𝙚” – 𝙥𝙖𝙨𝙞𝙪𝙣𝙚 ș𝙞 𝙩𝙖𝙡𝙚𝙣𝙩 î𝙣 𝙧â𝙣𝙙𝙪𝙡 𝙩𝙞𝙣𝙚𝙧𝙞𝙡𝙤𝙧 𝙘𝙡𝙪𝙟𝙚𝙣𝙞

Aproape 140 de elevi de la 26 de școli din județul Cluj au luat parte sâmbătă, 25 mai 2024 la Liceul Tehnologic din Gherla, pentru a-și demonstra măiestria, în cadrul Olimpiadei „Meșteșuguri Artistice Tradiționale”, faza județeană.

Evenimentul, organizat în parteneriat de Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, Palatul Copiilor Cluj, Structura Gherla și Liceul Tehnologic Gherla, a avut ca scop promovarea valorilor civilizației populare românești printre elevii școlilor din județ. Tinerii, îmbrăcați în costume populare specifice zonei etnografice pe care o reprezintă, au impresionat atât prin talentul lor, cât și prin devotamentul pentru cultura tradițională de care au dat dovadă. Elevii s-au întrecut în cadrul a 15 secțiuni, printre care: prelucrarea lemnului și a metalelor, pictura icoanelor pe lemn și sticlă, confecționarea de podoabe din mărgele, țesut, cusut, croșetat, realizarea costumelor populare, încondeiatul ouălor, împletituri, ceramică și confecționarea de măști. Elevii au adus cu ei atât lucrări realizate în prealabil, dar și produse pe care le-au finalizat în prezența comisiei de jurizare.

Succesul acestui eveniment nu ar fi fost posibil fără dedicarea și eforturile profesorilor care i-au pregătit. Acești dascăli sunt adevărați mentori, ghidându-i pe tineri în tainele meșteșugurilor tradiționale și încurajându-i să își descopere și să își dezvolte abilitățile artistice.

În acest an, în urma unei sponsorizări venite din partea Rotary Club, Gherla, șase dintre câștigători vor avea onoarea de a reprezenta județul Cluj la faza națională a Olimpiadei Meșteșugurilor Artistice Tradiționale, care va avea loc între 17 și 21 iulie 2024, la Muzeul ASTRA din Dumbrava Sibiului.

Olimpiada „Meșteșuguri Artistice Tradiționale” a fost un real succes, contribuind la conștientizarea și promovarea valorilor tradiționale în rândul tinerilor. Evenimentul a oferit o platformă perfectă pentru ca aceștia să își exprime talentul și creativitatea, sub îndrumarea profesorilor dedicați, care merită toate laudele pentru munca lor.

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Publicitate -spot_img
Cele mai recente informații

Târg caritabil pentru o fetiță de 6 anișori, în Câmpia Turzii

Asociația PRO ASSISTO Câmpia Turzii, împreună cu echipa ei de voluntari dorește să vă aducă la cunoștință faptul că...
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole asemănătoare

- Publicitate -spot_img