7.2 C
Cluj
miercuri, iunie 19, 2024
No menu items!

Cinste și prețuire pentru personalitățile marcante ale Câmpiei Turzii

Cele mai citite

Cinste și prețuire pentru personalitățile marcante ale Câmpiei Turzii

 

🆙În calitate de reprezentantă a comunității, administrația publică locală din Câmpia Turzii este responsabilă cu promovarea și evidențierea celor care, prin munca și activitatea lor, au contribuit decisiv la construirea orașului.

 

🥇În acest sens, la inițiativa domnului primar, Dorin Nicolae LOJIGAN, municipalitatea va atribui titlul de „Cetățean de onoare post mortem” pentru două dintre personalitățile care au construit Municipiul Câmpia Turzii, prin emulația creată în jurul activității lor.

 

💯Domnul doctor Nicolae Traian CORNESCU va rămâne în istoria domeniului medical din Câmpia Turzii drept cel mai longeviv și apreciat medic și coordonator al Secției de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului „Dr. Cornel IGNA”. Cu o activitate medicală și managerială întinsă pe durata a 40 de ani, dr. Nicolae Traian CORNESCU și-a pus amprenta asupra sănătății și siguranței femeilor din Câmpia Turzii și comunele arondate. Acest om incredibil a fost atât un medic desăvârșit, cât și persoana de care s-au legat speranțele unei nașteri perfecte și a unor femei sănătoase, din punct de vedere obstetric-ginecologic. Este o mare onoare, așadar, ca domnul primar – Dorin Nicolae LOJIGAN, împreună cu doamna consilier local – Finica OAIDA, să inițieze proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de „Cetățean de onoare post-mortem” pentru domnul dr. Nicolae Traian CORNESCU.

 

💯O altă personalitate marcantă, care a contribuit, efectiv, la construirea Municipiului Câmpia Turzii, a fost industriașul slovac, Izsó Diamant. Acesta a fost fondatorul Combinatului Metalurgic din Câmpia Turzii, pilon fundamental în crearea și dezvoltarea urbană a orașului nostru.

 

❗Ceremonia de acordare a celor două titluri de „Cetățean de onoare post-mortem” va avea loc miercuri, 24 ianuarie 2024, de la orele 11:00 în Sala Europa a Primăriei Municipiului Câmpia Turzii, în cadrul ședinței ordinare de Consiliu Local. După aceasta, la orele 11:45, îi invităm pe toți cetățenii Municipiului, într-o zi plină de semnificație și istorie, la manifestările dedicate Zilei Unirii Principatelor Române – care va avea loc în piațeta din fața Primăriei. Cu acest prilej, ne vom prinde cu toții în horă, în amintirea actului de la 24 ianuarie 1859!

Direcția Relații cu Comunitatea

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Publicitate -spot_img
Cele mai recente informații

A mai rămas puțin și redăm comunității clădirea fostei judecătorii, dar sub o nouă formă

A mai rămas puțin și redăm comunității clădirea fostei judecătorii, dar sub o nouă formă.🏤   Renovarea acestei clădiri e în...
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole asemănătoare

- Publicitate -spot_img