7.2 C
Cluj
sâmbătă, mai 25, 2024
No menu items!

Dorin Lojigan: „De astăzi, investigațiile RMN sunt o realitate, la Câmpia Turzii”

Cele mai citite

De astăzi, investigațiile RMN sunt o realitate, la Câmpia Turzii

A fost inaugurat aparatul RMN de ultimă generație, din dotarea Spitalului Municipal „Dr. Cornel IGNA”. În prezența doamnei prefect, Irina Munteanu, precum și a invitaților din mass-media, conducerea unității medicale, prin domnul manager, Adrian Antal, domnul director medical, Sergiu Pătcaș și medicul coordonator al Laboratorului de Radiologie, doamna Meda Constantea, a prezentat detalii despre utilitatea și importanța aparatului.

Investigațiile imagistice non-invazive, care se vor efectua cu acest aparat, vor contribui semnificativ la creșterea gradului de performanță și precizie al intervențiilor chirurgicale efectuate în Spitalul Municipal „Dr. Cornel Igna”.

Aparatul de rezonanță magnetică nucleară din dotarea spitalului este unul de înaltă precizie, cu o inducție magnetică de 1.5 TESLA și 16 canale, care permite investigarea non-invazivă și diagnosticarea unui număr mare de patologii, boli și afecțiuni ale corpului uman. De la afecțiuni ale sistemului osos, la patologii cerebrale, de coloană vertebrală, cardiologice, angiografii, până la patologii ale sistemului genital feminin sau a organelor interne moi, toate pot fi investigate imagistic, prin intermediul acestui aparat RMN.

Vreau să le mulțumesc tuturor membrilor Consiliului Județean Cluj, dar în special domnilor Alin Tișe și Dumitru Drăghici, pentru aportul pe care instituția amintită anterior și-a adus-o la achiziționarea acestui aparat, cu o valoare de aproape un milion de euro. Anul trecut, am inaugurat Computerul Tomograf de la Spitalul din Câmpia Turzii, lucru care a dus ca inclusiv persoane din Turda să vină la Câmpia Turzii pentru a-și face un CT. Astăzi inaugurăm aparatul RMN, singurul de acest gen dinafara reședinței județului Cluj. Sunt convins că prin investigațiile efectuate cu acest aparat RMN, mulți oameni atât din Câmpia Turzii, cât și din comunele arondate vor putea să-și diagnosticheze diverse boli, să se trateze de ele, fără a mai fi nevoie să se deplaseze la Cluj Napoca. Taxa minimă, pentru cel mai simplu RMN este de 450 de lei, în condițiile în care, la Cluj Napoca, variază, de la 700, la 800 sau chiar 1000 de lei, în funcție de clinica aleasă. Îl felicit pe domnul manager, Adrian Antal, cât și pe întregul colectiv medical și administrativ pentru evoluția acestui spital.

#administratieliberala #promisiuniindeplinite

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Publicitate -spot_img
Cele mai recente informații

Festivalul Produsului Tradițional, la USAMV Cluj-Napoca

💙💚👩‍🎓🧀🍲🥧 Vă invităm cu bucurie la ediția a XVII-a a Festivalului Produsului Tradițional, susținut de studenții din anul IV...
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole asemănătoare

- Publicitate -spot_img