7.2 C
Cluj
luni, iunie 17, 2024
No menu items!

Poeziile lui Eminescu au prins viață, la Câmpia Turzii

Cele mai citite

📖Poeziile lui Eminescu au prins viață, la Câmpia Turzii

✅Ziua Culturii Naționale, când comemorăm 174 de ani de la nașterea marelui, Mihai Eminescu, a fost marcată într-un mod inedit, la Câmpia Turzii. Momente speciale pentru un poet de geniu au fost puse în scenă la școlile din municipiul nostru, dar și la Muzeul „Prima Școală Românească”, iar domnul primar a asistat la toate. La Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu” domnul Dorin Nicolae LOJIGAN a stat în bancă, alături de elevi, participând împreună cu aceștia la reinterpretarea unei poezii scrisă de Eminescu. Astfel, poezia „Ce-ți dorescu eu, ție, dulce Românie?” a devenit „Ce-ți doresc eu, ție, dulce Câmpie?”.

❗Opera eminesciană a fost reinterpretată, prin muzica, picturile și scenetele pregătite de elevii de la școlile noastre, înt-un joc frumos de sunet, culoare și talente.

🆙Domnul primar transmite sincere felicitări elevilor și cadrelor didactice care au avut inițiativa de a-l omagia pe Mihai Eminescu într-o modalitate atât de specială!

Direcția Relații cu Comunitatea

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Publicitate -spot_img
Cele mai recente informații

Festivitatea de absolvire a preșcolarilor de la grădinița Poiana cu Castani din Turda

Grădinița Poiana cu Castani din Turda a fost gazda unei ceremonii emoționante, marcând festivitatea de absolvire a preșcolarilor. Evenimentul...
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole asemănătoare

- Publicitate -spot_img