7.2 C
Cluj
sâmbătă, mai 25, 2024
No menu items!

Premieră la USAMV Cluj-Napoca: Lansarea unui atlas de peste 440 pagini, cu ilustrații în acuarelă, despre tehnici de reparare a fracturilor la animale mici

Cele mai citite

Premieră la USAMV Cluj-Napoca: Lansarea unui atlas de peste 440 pagini, cu ilustrații în acuarelă, despre tehnici de reparare a fracturilor la animale mici

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca este onorată să anunțe o lansare editorială în premieră, volumul intitulat Abordări vechi și noi și tehnici pentru repararea fracturilor la animale mici (Un atlas original în acuarelă) / Old and new approaches and tehniques for fracture repair in small animals (An original watercolor atlas), publicat de Editura AcademicPres, a universității.

Volumul este un veritabil atlas, care conține 444 pagini, cu 527 figuri color, pagini de hârtie cretată cusute și copertă cartonată, iar autorii sunt personalități din domeniul Medicinei Veterinare: Prof. Dr. Gheorghe M. Constantinescu – Universitatea din Missouri (Columbia, SUA), Conf. Dr. Ciprian Ober – USAMV Cluj-Napoca, Prof. Dr. Cornel Igna – USV „Mihai I” Timișoara și Prof. Dr. Rafael Latorre – Universitatea din Murcia (Spania).

Lansarea lucrării va avea loc în 15 iunie, de la ora 12.00, în Amfiteatrul Roșu al Bibliotecii USAMV Cluj-Napoca, iar la eveniment vor participa, alături de autori, reprezentanți ai conducerii universității și ai Facultății de Medicină Veterinară, studenți/doctoranzi, medici veterinari, profesori și practicieni.

Despre acest volum unicat, care este o premieră în lumea publicațiilor din Medicină Veterinară, Prof. dr. Gheorghe M. Constantinescu a declarat: „Există mai multe cărți care prezintă moduri de tratare a fracturilor la câini și pisici, cu ilustrații în stilou și cerneală, creion, chiar și cu fotografii colorate. Atlasul nostru este unic în ceea ce privește ilustrațiile, care sunt desenate în acuarele, o opera de artă originală realizată de primul autor. Structurile anatomice sunt prezentate în așa fel încât să pară reale și, în plus, unele dintre structuri sunt subliniate, pentru a atrage atenția cititorului/chirurgului (spre deosebire de fotografiile color)”.

Importanța lansării acestui volum, considerat extrem de util studenților, dar și medicilor veterinari, este subliniată și de decanul Colegiului de Medicină Veterinară, profesor de Oncologie la Universitatea din Missouri, Carolyn J. Henry, DVM, MS, DACVIM: „Această carte reprezintă rezultatul muncii făcută cu pasiune de către un anatomist medic veterinar, ilustrator medical și educator de renume mondial, Prof. Dr. Gheorghe Constantinescu. Rareori arta și știința medicinei veterinare sunt combinate atât de frumos, rezultând o resursă pentru medicii veterinari dincolo de discipline și granițe geografice. În calitate de decan al Colegiului de Medicină Veterinară al Universității din Missouri, am avut privilegiul să urmăresc evoluția acestui atlas de la sute de schițe individuale într-un ghid incredibil de ușor de utilizat. Atlasul prezintă desene originale create cu pasiune și precizie de unul dintre cei mai venerați membri ai facultății de medicină veterinară contemporani. Dr. Constantinescu a recreat cu minuțiozitate detaliile anatomice ale operațiilor de reparare a fracturilor într-un atlas pas cu pas, care oferă o perspectivă vizuală prin desene și acuarele ce nu sunt posibile doar cu imagini fotografice. Medicii generaliști, ortopezii clinici, educatorii veterinari și studenții, deopotrivă, vor considera că această carte este o completare binevenită la biblioteca lor profesională și o resursă valoroasă pentru planificarea chirurgicală”.

Potrivit autorilor, acest atlas este dedicat și studenților, colegiilor veterinare și chirurgilor din întreaga lume. Volumul poate fi achiziționat de la Biblioteca USAMV Cluj-Napoca, iar în curând și prin intermediul comenzilor online.

 

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Publicitate -spot_img
Cele mai recente informații

Festivalul Produsului Tradițional, la USAMV Cluj-Napoca

💙💚👩‍🎓🧀🍲🥧 Vă invităm cu bucurie la ediția a XVII-a a Festivalului Produsului Tradițional, susținut de studenții din anul IV...
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole asemănătoare

- Publicitate -spot_img