7.2 C
Cluj
duminică, mai 26, 2024
No menu items!

USAMV Cluj-Napoca la Zilele Clujului 2023: Standuri cu vinuri și produse proprii, ”Zilele Horticulturii Clujene”, paradă, concerte studențești și activitate cu câini de terapie, între 19-21 mai

Cele mai citite

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca se bucură să anunțe activitățile pe care le va susține cu ocazia Zilelor Clujului, între 19-21 mai 2023. Astfel, în campus, pe platoul din fața Aulei Magna ”Mihai Șerban”, între orele 10.00 – 19.00, Facultatea de Horticultură şi Afaceri în Dezvoltare Rurală organizează cea de-a II-a ediție a ”Zilelor Horticulturii Clujene”, cu specialişti din universitate și invitați, care vor susține workshop-uri atractive, ateliere, expoziţii şi demonstrații.

Vizitatorii vor afla despre cele mai adecvate soluţii inovative pentru protecţia plantelor şi îngrijirea culturilor cu ajutorul dronelor, amenajarea grădinilor şi îngrijirea gazonului, precum şi despre activităţi de orientare turistică sau soluții în inițierea unor afaceri de succes în dezvoltare rurală. Evenimentul mai include expoziția cu vânzare de flori, legume, plante ornamentele și aromatice, răsaduri, sisteme de irigaţii, unelte, utilaje sau accesorii pentru horticultură.

”Vor avea loc demonstrații cu mașini destinate întreținerii spațiilor verzi, metode inedite de decorare prin tehnica serveţelului și multe alte surprize pentru pasionații de horticultură. Vom avea degustări și vânzări de vinuri, de la Stațiunea Viticolă Vinea Apoldia Maior și de la crame ale absolvenţilor noştri, un tur ghidat al campusului, facultății și serelor noastre, precum și al Institutului de Cercetări Horticole Avansate al Transilvaniei (ICHAT). Credem că evenimentul va aduce împreună toţi pasionaţii de horticultură, iar noi avem ocazia să arătăm că absolvenţii noştri au reuşit să-şi dezvolte afaceri în domeniul horticulturii, fiind exemple de bune practici”, a precizat organizatorul evenimentului, Prof. dr. Mirela Cordea.

Un alt eveniment din calendarul Zilele Clujului va avea loc în 20 mai (orele 11.00 – 13.00), pe platoul din spatele clădirii Aulei – ”Happy Tails in the campus”, cu echipe formate din oameni și câini (Programul Be Kind to Animals), alături de studenți de la masteratul Ethology & Human-Animal Interaction (Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii), care vor împărtăși din experiența lor. Vă invităm să participați la discuții, sesiuni de informare, de mângâiat câini și schimburi de bune practici în experiențe pozitive cu ei.

Sub egida Uniunii Universităților Clujene, contribuim cu bucurie și la evenimentele din cadrul primei ediții a Zilelor Universităților, incluse în calendarul Zilelor Clujului, între 15-20 mai. Vă invităm la spectacolele susținute de studenții noștri din Ansamblul Folcloric ”Tradiții Someșul Napoca” și din trupa de muzică ușoară Yelia, în 20 mai, pe scena de la Iulius Mall, începând cu ora 18.00, după parada din centrul orașului (ora 16.00).

Participarea USAMV Cluj-Napoca la Zilele Clujului nu ar fi completă fără integrarea produselor sănătoase din fermele și stațiunile proprii, la standurile din Parcul Central: brânzeturi, lactate, ulei de floarea soarelui presat la rece, de la Ferma Cojocna, vinurile aromate de la Stațiunea Viticolă Vinea Apoldia Maior, plante aromatice, ceaiuri, uleiuri esențiale de la Facultatea de Agricultură.

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Publicitate -spot_img
Cele mai recente informații

Ghiță Munteanu a împlinit 50 de ani! A lansat o melodie chiar în ziua când a petrecut cu prietenii apropiați

Pe data de 25 mai, Ghiță Munteanu, renumitul cântăreț de muzică populară și de petrecere, a marcat o etapă...
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole asemănătoare

- Publicitate -spot_img