7.2 C
Cluj
sâmbătă, mai 25, 2024
No menu items!

Interviu cu Dalia Saroși, eleva S.G. Mihai Viteazul, calificată la faza națională a olimpiadei de limba franceză: „Mulțumesc părinților mei pentru sprijin”

Cele mai citite

Școala este unul dintre cei mai importanți piloni ai societății, întrucât contribuie la formarea cetățenilor responsabili și la dezvoltarea unei societăți mai bune. În general, școala este un mediu formal de învățare, care urmărește să îi pregătească pe elevi pentru viață prin predarea unor materii precum limba și literatura română, matematica, istoria, și în cazul de față franceza. Vorbim astăzi cu o tânără din Câmpia Turzii care a ajuns la faza națională la această disciplină mirifică. Numită limba iubirii, franceza este o limbă romantică. Dalia, eleva de aproape 14 ani de la Școala Gimnazială Mihai Viteazul din Câmpia Turzii, s-a îndrăgostit de această limbă și a excelat, ajungând, iată, la faza națională a olimpiadei. Am considerat că este o bună oportunitate de a promova binele și excelența, așadar am realizat un scurt interviu cu Dalia Saroși. Consider că Dalia are un viitor strălucit în față și poate fi un exemplu minunat pentru toți elevii de vârstă ei.

Adrian Soporan: Să ne spui câteva detalii despre tine, Dalia!

Dalia Saroși: Sunt elevă în clasa a VII-a, am aproape 14 ani. Îmi place să îmi petrec timpul liber citind. Materiile mele preferate sunt, evident, limba franceză și limba și literatura română.

Adrian Soporan: Cum a fost drumul până la faza națională?

Dalia Saroși: Am început pregătirea pentru olimpiada de limba franceză la începutul anului școlar, am rezolvat subiecte și diferite exerciții. Lucrurile s-au complicat deoarece am participat la mai multe olimpiade și a trebuit să țin pasul. Spre finalul lunii februarie au început să se acumuleze emoțiile, așa că de atunci m-am pregătit cel mai mult.

Adrian Soporan: De ce franceză?

Dalia Saroși: Mi-am dorit să particip la olimpiadă, limba franceză fiind una dintre materiile mele preferate. Încurajată de doamna profesoară, am devenit din ce în ce mai pasionată de această limbă armonioasă. Probabil are legătură și pasiunea mea pentru literatură, ceea ce ne ajută să înțelegem lumea în care trăim.

Adrian Soporan: Ce reprezintă pentru tine participarea la olimpiadă?

Dalia Saroși: Pentru mine, participarea la olimpiadă reprezintă o provocare, ceea ce mă ambiționează să mă pregătesc cât mai mult. Este o adevărată experiență, care îmi aduce multe cunoștițe în plus.

Adrian Soporan: Cum au primit cei apropiați vestea că ai ajuns la olimpiada pe țară?

Dalia Saroși: Cei apropiați au fost surprinși și foarte bucuroși. Am fost susținută de ei, mai ales de părinții mei. Sincer, nici eu nu m-aș fi gândit că voi merge la etapa națională.

Adrian Soporan: Cum crezi că o să fie faza națională?

Dalia Saroși: Cred că faza națională o să fie mai grea, nivelul fiind mai ridicat, dar sunt nerăbdătoare să ajung acolo.

Adrian Soporan: Mesaj pentru cei care ar dori să participe la olimpiadă însă din varii motive nu o fac…

Dalia Saroși: Cred că dacă un copil este pasionat de una sau mai multe materii, ar trebui să meargă la olimpiadă. Nu are nimic de pierdut, dar cu siguranță experiența îl va ajuta în viitor. Cel mai important e că încearcă să-și depășească limitele. Și, dacă este serios, rezultatele se vor vedea.

Iată, așadar, o tânără cu o mentalitate foarte matură. Felicitări, Dalia! Felicitări cadrelor didactice, Stanciu Andreea Gabriela și Ploscar Anamaria, cele care au contribuit la aceste rezultate mirifice.

 

 

 

 

 

 

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Publicitate -spot_img
Cele mai recente informații

Festivalul Produsului Tradițional, la USAMV Cluj-Napoca

💙💚👩‍🎓🧀🍲🥧 Vă invităm cu bucurie la ediția a XVII-a a Festivalului Produsului Tradițional, susținut de studenții din anul IV...
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole asemănătoare

- Publicitate -spot_img