7.2 C
Cluj
vineri, octombrie 18, 2024
No menu items!

Interviu cu Cățănaș Paul Aurel, liderul ACS Viitorul Samurai Turda: „Sportivii mei au câștigat, până acum, 158 de medalii”

Cele mai citite

Să începem cu începutul, o mică descriere a clubului, în materie de performanță:

– participanți la 4 competiții pe anul 2023- sportivii ACS Viitorul Samurai Turda au câștigat 158 de medalii:

– locul 1, 66 de medalii

– locul 2, 45 de medalii

– locul 3, 47 de medalii.

ACS Viitorul Samurai Turda are 14 campioni naționali în acest an, 10 vicecampioni naționali, și 5 locul 3. Samuraii au cucerit locul 2 pe cluburi din 54 de cluburi participante.

Suficient? Mai jos aveți un scurt interviu cu liderul ACS Viitorul Samurai Turda, Cățănaș Paul Aurel.

AS: Câteva detalii despre clubul ACS Viitorul Samurai Turda…

Paul Cățănaș: ACS Viitorul Samurai Turda este clubul de karate care a preluat și continuat totodată proiectul început în anul 1992 ,, Clubul Sportiv Samurai Turda”. De la an la an, fiecare generație care ne-a trecut pragul a învățat și, am învățat împreună să fim uniți, să ne respectăm și cel mai important să creem ( așa cum ne place nouă să spunem ) marea familie Samurai. Anul 2023 pot să spun că e cel mai fructuos din punct de vedere a medaliilor aduse și ne situează în fruntea cluburilor din țară pe un binemeritat loc 2 (vicecampioni naționali) din 54 de cluburi participante la categoria de vârstă -12 ani. Echipa de antrenori și mentori ai clubului este formata din mine și Sensei Paul Jucan, antrenor de kumite Radu Popescu, antrenor condiție fizică Cosmin Stanciu, psiholog sportiv, nutriționist, kineto-terapeut și o echipă de părinți minunată care sunt mereu alături și aproape de club.

AS: Ce categorii de vârstă pot practica acest sport?

PC: Cei mai mici sportivi ai clubului urmează să împlinească luna aceasta 4 anișori așa că grupele noastre încep în jurul vârstei de 4 ani (depinde și de deschiderea pe care ne-o oferă atât părinții cât și copii și bineînțeles încrederea care o au în noi) și e fără limită, oricine dorește să facă parte din marea familie samurai este bine venit. Programul grupelor de începători este luni, miercuri și vineri de la 17:00- 18:00 și 18:00 – 19:00, partea de intermediari este luni miercuri și vineri de la 18:00 – 19:30 iar cei avansați sunt luni miercuri și vineri de la 16:30 – 18:00.

AS: Câștigați multe medalii și titluri…

PC: Rezultatul antrenamentelor și munca sportivilor noștri este răsplătită în cadrul competițiilor organizate de către Federația Română de Karate WUKF din care facem parte, așa că scopul nostru este să participăm la toate competițiile din calendarul competițional. Asta presupune totodata un efort financiar considerabil pe care părinții îl fac pentru copiii lor, și crede-mă că nu e deloc puțin având în vedere că sprijinul din partea celor care ar putea să o facă este extrem de mic și de cele mai multe ori inexistent.

AS: Care este obiectivul principal al clubului?

PC: Obiectivul principal al clubului în acest an este să aducem la Turda și titluri de campioni mondiali. Anul trecut am reușit să aducem 5 campioni europeni iar anul acesta speram din suflet să fim și noi ascultați și ajutați ( să nu mai fim ținuți pe la uși sau să ne lovim de uși închise) chiar consider ca acesti copii minunați împreună cu părinții lor care chiar dacă nu practică ,,un sport mare” cum ni s-a spus, fac si ei parte din orașul Turda și merită și ei să fie sprijiniți/ susținuți la fel ca alte sporturi pentru că, am demonstrat la fiecare competiție că suntem în primele 3 cluburi din țară.

AS: Care sunt următoarele eveniemente sportive la care participați?

PC: Asa cum spuneam, Campionatul Mondial ce va avea loc în Scoția, în perioada 13-17.07.2023, așa că vă rog în numele acestor minunați copii cu vise mare, toți cei care puteți să ne întindeți o mână de ajutor, să ne deschideți o ușă, să ne ajutați să ajungem acolo să o faceți fără ezitări. Urmează cu pași repezi și Cupa României, Campionatul European, Cupa Campionilor Europeni, sperăm să primim sprijinul de care avem nevoie pentru a pune Turda pe harta karate-ului mondial. De asemenea ne dorim din suflet să putem organiza și noi o competiție cu participarea tuturor cluburilor de karate din țară ( și asta tot dacă vom exista și noi printre sporturile Turdene).

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Publicitate -spot_img
Cele mai recente informații

Ștafeta Veteranilor Invictus – Ediția a XI-a va avea loc în 23 octombrie 2024

Ștafeta Veteranilor Invictus - Ediția a XI-a va avea loc în 23 octombrie 2024.   🇷🇴Turda găzduiește și în acest an...
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole asemănătoare

- Publicitate -spot_img