7.2 C
Cluj
sâmbătă, noiembrie 23, 2024
No menu items!

Performanțe incredibile pentru Instituția Prefectului județului Cluj. Irina Munteanu: „Pentru mine reprezintă rezultatul activității ultimilor 3 ani, de când sunt în Instituția Prefectului”

Cele mai citite

Cifre nu vorbe! Un comunicat de presă emis de Instituția Prefectului Cluj ne-a atras atenția într-o manieră aparte. Știm cu toți că județul Cluj este un exemplu de bune practici pe mai multe domenii de activitate, însă cifrele sunt pur și simplu senzaționale în ceea ce privește activitatea SPCRPCIV. De când a ajuns la conducere instituției, Irina Munteanu a știut cum să comunice cu toate instituțiile statului, în așa fel încât a creat o unitate în județ. Lucrul de care județul a avut nevoie! Pasiunea pentru comunitate, pentru binele și siguranța cetățeanului au fost principalele virtuți după care s-a ghidat Irina Munteanu.

În acest context, am intervievat-o pe dna Irina Munteanu, Prefectul județului Cluj, care deține o abilitate pe care mulți (foarte mulți) nu o au: dorință acerbă pentru unitatea comunității.

Înainte să citiți scurtul interviu, vrem să punctăm câteva cifre impresionante

– cel mai mare număr de operațiuni în cadrul SPCRPCIV din țară- 27500 înmatriculări, 30.800 transcrieri, 24.550 autorizații provizorii de circulație, 9536 de radieri, 45 certificate de de înmatriculare

– 20562 de persoane au susținut examenul teortic pentru permis

– 11370 de persoane au fost admise

– 22.014 de persoane au susținut examenul practic pentru permis

– 11363 de persoane au fost declarate admise

– Activitatea de emitere a permiselor a reprezentat și ea un punct forte cu peste 41.400 de permise de conducere emise, din care aproximativ 19.400 preschimbări de permise.

Timpii de așteptare pentru examinarea candidaților în vederea obținerii permisului de conducere s-au redus de la peste 145 de zile, din care 35 de zile, perioada de așteptare, pentru proba teoretică și 110 zile pentru proba practică, la de pe o zi pe alta zi pentru proba teoretică, iar pentru proba practică la maximul 30 de zile pentru punctele din Turda, Câmpia Turzii, Dej și Huedin și maximul 21 de zile pentru municipiul reședință de județ, Cluj-Napoca.  Referitor la înmatricularea vehiculelor, timpul de așteptare s-a redus de la 70 de zile, la de pe o zi pe alta.

AS: O nouă reușită pentru întreg județul Cluj. O nouă performanță pentru instituția pe care o conduceți. Ce înseamnă pentru d-voastră acest succes?

Irina Munteanu: Pentru mine reprezintă rezultatul activității ultimilor 3 ani, de când sunt în Instituția Prefectului, ca subprefect, apoi ca prefect. Succesul este de fapt al comunității, care are acces la servicii corecte, în timp util. Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Cluj a fost pentru prea multă vreme un serviciu controversat, pornind de la locația în care și-a desfășurat activitatea anterior, lipsa locurilor de parcare pentru beneficiari, activitatea la ghișeu, timpii mari și foarte mari de așteptare odată cu pandemia și restricțiile aferente, banii pierduți de cetățeni, pentru că au existat și situații în care expira dosarul de școlarizare ș.a.m.d. Într- o perioadă totul părea încâlcit și parcă nu mai găseam soluții de ieșire. Însă, împreună cu Mircea Abrudean, prefect pe atunci, am abordat problemele pas cu pas, mutând în primul rând instituția într-o locație corespunzătoare, atât pentru angajați, cât și pentru cetățeni, cu sprijinul Biroului Vamal de interior Cluj. Un alt obiectiv important stabilit încă de la început a fost descentralizarea acestui serviciu, la fel ca și în cazul Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Cluj, activități de asemenea realizate. Și da, de acord cu termenul folosit, acela de „performanță”, pentru că într-adevăr așa este. Cu un management eficient prin persoana domnului comisar șef Sergiu Dan Iurian, care a coordonat serviciul în aceasta perioadă, în continuare cu perioade în care am avut deficit de personal, cu perioade în care am „împrumutat” lucrători altor județe tocmai cu scopul de a recupera și ei din perioadele lungi de așteptare, cu sute de zile de concedii restante ale angajaților, am ajuns la zi și cifrele sau mai corectat, realitatea din fiecare zi demonstrează asta. Este într-adevăr reușita noastră ca echipa, dar în beneficiul locuitorilor acestui județ.

AS: Cât de greu a fost drumul până aici? Ținând cont de legislație, birocrație, resurse umane, etc

Irina Munteanu: Fiecare drum are gradul lui de dificultate și până la urmă asta e frumusețea, să găsești soluții la probleme și să le implementezi pentru a obține rezultatele planificate. Atâta timp cât echipa și colaborarea interinstituțională funcționează, se găsesc și soluții. Și la Cluj funcționează! Vă dau un exemplu, în ceea ce privește deschiderea punctului nou de lucru la Dej. Inițial, conform legislației în vigoare și a ordinului de ministru nr. 139 din data de 16.09.2020, s-au stabilit locațiile în țară unde se poate deschide un punct de lucru suplimentar, înafara reședinței de județ. Pentru cel de-al doilea punct de lucru, demers început la Cluj, a fost nevoie de modificarea legislației cu privire la organizarea și funcționarea serviciilor publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor. A durat mai multe luni acest demers, însă s-a realizat, acum aflându-ne în pregătirea punctului de lucru de la Dej, din punct de vedere al infrastructurii, și în așteptarea avizului Direcției Generale Permise de Conducere şi Înmatriculări. Estimarea noastră este că activitatea să fie demarată acolo în aproximativ 2 luni.

AS: Sub conducerea d-voastră, județul Cluj s-a schimbat în bine, din mai multe puncte de vedere. Cum ați reușit să vă impuneți și să îi adunați pe toți pe lângă d-voastră?

Irina Munteanu: Binele acesta e direct proporțional cu oamenii potriviți, profesioniști, dedicați și activi, la locul potrivit și județul Cluj e un reper și din acest punct de vedere. Ne-am adunat cu toții prin prisma atribuțiilor care ne revin, iar pandemia a contribuit decisiv, prin dificultatea și provocările perioadei, la închegarea echipei. Până la urmă activitatea noastră, a tuturor instituțiilor publice se întrepătrunde și obiectivele ne sunt comune, cu toții deservind acest județ și cetățenii lui. Mă mândresc cu buna colaborare interinstituțională pe care o avem la Cluj și care ne conduce înspre rezultate frumoase și ne așază pe loc fruntaș în țară, la fel ca și în cazul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Cluj.

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Publicitate -spot_img
Cele mai recente informații

Se împlinesc 10 ani de la tragicul accident de aviație

Nu vă vom uita niciodată! Se împlinesc 10 ani de la tragicul accident de aviaţie din 21.11.2014, când un elicopter...
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole asemănătoare

- Publicitate -spot_img