7.2 C
Cluj
duminică, octombrie 20, 2024
No menu items!

Interviu cu Cristi Coroian, proaspăt absolvent al Școlii Federale de Antrenori din cadrul Federației Române de Fotbal unde a absolvit Licența UEFA B

Cele mai citite

Coroian Cristian ( Coro ), profesor de Educație Fizică și Sport la Școala Gimnazială Viișoara și Școala Gimnazială Ciurila, cu o carieră de aproape 10 ani în antrenorat la nivel de copii și juniori, trecând pe la echipe precum F.C. Universitatea Cluj, FC Viitorul Mihai Georgescu, Academia Viitorul Cluj, U Evolution 2020 și o scurtă experiență la nivel de seniori la A.C.S. Sticla Arieșul Turda. A început în luna August 2023 cursul de Licența UEFA B și a absolvit cu succes la finalul luni Mai 2024. Vă punem la dispoziție un scurt dialog cu proaspătul absolvent:

A.S.: Salut Coro și felicitări pentru obținerea Licenței UEFA B

C.C: Salut, mulțumesc frumos și felicitări și vouă pentru munca și profesionalismul cu care pregătiți fiecare anunț sau știre publicată

A.S.: Mulțumim, spune-ne cum a fost să urmezi acest curs și cât de mult crezi că te ajută în dezvoltarea ta ca și antrenor?

C.C.: Încep prin a spune că a fost aproape un an plin de sacrificii, cu studii teoretice și practice, dar unde datorită directorului Școlii Federale de Antrenori Lucian Burchel și a Coach Educators, care ne-au transmis și pus la dispoziție foarte multe informații noi, atât teoretice cât și practice, m-au ajutat să mă simt mult mai bine pregătit la finalul cursului și să privesc într-un alt fel dezvoltarea jucătorului ( Player first ). Tot aici vreau să menționez și să le mulțumesc tuturor colegilor de la curs, alături de care am schimat opinii și am legat niște prieteni frumoase.

A.S.: Știm că deja ai lucrat cu câțiva jucători care joacă pe prima scenă a fotbalului românesc cum ar fi Fica Alin (Cfr Cluj ) sau Silaghi Robert ( Universitatea Cluj ), ce sfat din scurta carieră de antrenor crezi că le poți transmite și altor antrenori?

A.S.: Da, alături de profesorul Mihai Georgescu am avut ocazia să lucrez cu o generație extraordinară de unde fac parte și cei doi mai sus menționați, dar mai sunt și alți din acea generație care ușor, ușor cred că vor face pasul spre prima șcenă a fotbalului românesc, iar vizavi de de ce le-aș transmite eu altor colegi antrenori de copii și juniori, aș spune să continue să investească în priceperea și dezvoltarea lor, să nu ardă etapele procesului de dezvoltare a jucătorului, să pună pe primul loc dezvoltarea jucătorilor nu a rezultatelor de echipă și să fie dispuși mereu la muncă pentru că doar așa putem atinge obiective mărețe.

A.S.: Unde se vede antrenorul Coro să fie peste 5 ani?

C.C.: Bună întrebare, personal cred că cel mai important este să urmez pași în dezvoltarea mea ca și antrenor urmând în continuare Școala Federală de Antrenori și cu timpul, acumulând tot mai multă experiență antrenând, să pot tinde cât mai sus.

A.S. Noi îți mulțumim și îți dorim cât mai multe realizări în cariera de antrenor!

C.C.: Mulțumesc si eu și vă doresc să fiți la fel de profesioniști în mass-media

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Publicitate -spot_img
Cele mai recente informații

Lansarea Fundației Vertical Freedom la Cluj – Eveniment caritabil pentru susținerea pacienților oncologici. Andreea Marin va fi moderatoarea evenimentului

Fundația Vertical Freedom are onoarea de a anunța Gala de Lansare, un eveniment caritabil de mare amploare, ce va...
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole asemănătoare

- Publicitate -spot_img