7.2 C
Cluj
vineri, octombrie 18, 2024
No menu items!

100 de copii din Câmpia Turzii își descoperă emoțiile prin artă și știință în noul proiect al Asociației Activ Pentru Tine

Cele mai citite

100 de copii din Câmpia Turzii își descoperă emoțiile prin artă și știință în noul proiect al Asociației Activ Pentru Tine

 

30 Septembrie 2024 – Asociația Activ pentru Tine anunță lansarea unui nou proiect dedicat copiilor din clasele primare, menit să promoveze educația prin artă și știință. Proiectul „ACTIVi în școala ta” se desfășoară în perioada 2 septembrie – 31 octombrie 2024, în cadrul Școlii „Pavel Dan” din Câmpia Turzii.

 

Acest proiect este unul interactiv care implică 100 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, din clasele 0-IV. Scopul principal al acestui demers este să le ofere elevilor posibilitatea de a-și dezvolta abilitățile de exprimare emoțională și socială prin activități artistice și științifice.

 

Pe parcursul proiectului, copiii vor participa la 5 sesiuni interactive de 50 de minute, coordonate de specialiști în educația emoțională și sprijinite de cadrele didactice. Activitățile vor fi structurate pentru a facilita exprimarea emoțiilor prin joc, artă și comunicare, contribuind la dezvoltarea unei inteligențe emoționale solide.

 

Pe lângă beneficiile aduse copiilor, proiectul implică și un grup de 10 profesori și personal auxiliar, care vor participa la sesiuni tematice pentru a înțelege mai bine importanța educației emoționale. De asemenea, părinții copiilor vor fi invitați la activitățile finale ale proiectului și vor fi informați despre impactul pozitiv pe care educația prin artă și știință îl poate avea asupra dezvoltării emoționale a copiilor.

 

La finalul proiectului, comunitatea locală va avea ocazia să participe la un eveniment festiv deschis publicului unde copiii implicați vor fi premiați pentru implicarea și realizările lor. Se vor putea bucura de o piesă de teatru care va sublinia conceptele de inteligență emoțională discutate în cadrul atelierelor.

 

„Prin acest proiect, ne dorim să le oferim copiilor un spațiu în care să-și exprime liber emoțiile și să învețe să le înțeleagă, totul prin joacă și activități creative. Vrem să-i ajutăm să devină mai empatici și mai conectați cu cei din jur. Ne bucurăm că putem aduce împreună copiii, profesorii și părinții într-un proces educațional atât de valoros și plin de bucurie”, a declarat Codruța Vidrașcu, președinta Asociației Activ pentru Tine.

Pentru mai multe informații vă rugăm să vizitați:

Facebook @ActivPentruTine

Instagram @ActivPentruTine

www.activpentrutine.ro

 

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Publicitate -spot_img
Cele mai recente informații

Ștafeta Veteranilor Invictus – Ediția a XI-a va avea loc în 23 octombrie 2024

Ștafeta Veteranilor Invictus - Ediția a XI-a va avea loc în 23 octombrie 2024.   🇷🇴Turda găzduiește și în acest an...
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole asemănătoare

- Publicitate -spot_img