7.2 C
Cluj
luni, aprilie 22, 2024
No menu items!

Educație Financiară. Alexandru Chirilă, CEO ProfitPoint: Ai 3 minute pentru viitor?

Cele mai citite

 

Atât va dura să citești ce voi scrie de luni până vineri. Vei avea nevoie de 3 minute din timpul tău, 5 zile pe săptămâna, pentru a face mai mult decât 90% din populația României. Conform datelor Eurobarometru şi Eurostat, românii citesc mai puţin de 5 minute pe zi; 93,5% nu cumpără nici măcar o carte pe an; 68,5% nu au citit o carte în ultimul an şi doar 6,2% dintre români citesc cărţi în mod constant. Iar, conform datelor PISA, 41% dintre elevi nu au atins un nivel de bază în citire.

Unde duce asta?

Studiul Bunăstarea financiară și alfabetizarea financiară în România, realizat de Institutul de Economie Mondială din cadrul Academiei Române, arată că România are cel mai redus nivel de alfabetizare din Europa. 8% din populația României are cunoștințe financiare elementare, arată cercetarea. Comparativ cu cercetări similare din alte state, diferențele sunt majore. În Germania 53% este nivelul de alfabetizare financiară, în Țările de Jos 45%, în Austria 33%, în SUA 30%, în Franța 31%, iar în Italia 25%.  Acest newsletter va fi doză ta zilnică de educație. Este un obiectiv personal pe care mi l-am setat. Asta mă va forță să scriu zi de zi, să studiez zi de zi, să împărtășesc zi de zi. E o promisiune publică. Este o metodă pe care o încerc pentru a-mi cunoaște noi limite. Probabil vor fi momente în care voi fi lipsit de inspirație, momente în care voi fi foarte ocupat sau momente în care pur și simplu nu voi avea chef.

De ce fac toate astea?

România are nevoie de antreprenori dedicați. România are nevoie de antreprenori care să facă eforturi. România are nevoie de inspirație. România are nevoie de exemple. În mai puțin de o săptămâna voi ajunge la vârsta de 33 de ani. Am început să câștig primii bani la 14 ani. Acum 10 ani am renunțat la sportul de performanță și, lipsit de experiență în vreun domeniu, am acceptat un job pe un salariu de 1200 lei. Povestea mea, dar și lucrurile pe care le-am învățat de-a lungul timpului vor marca, sper, momentul în care tu îți vei dori să faci lucrurile într-o altă manieră. Ce îți iese ție? Aceste newslettere vor fi doza de educație informală de care majoritatea adulților nu au parte sau se feresc. Vreau să ajung la tine, să îți facă plăcere să citești, să îți facă plăcere să gândești, să îți facă plăcere să pui întrebări și să îți facă plăcere să găsești soluții. Vreau să îți creez contextul inevitabil de creștere, de progres, totul spre o versiune mai bună a ta. Împlinită, mulțumită, fericită, asumată! Suntem pe locul 28 în lume la fericire confom “World Hapiness Report”. Am urcat 7 locuri în ultimii ani. Cine este pe primul loc? Finlanda. Este pentru al cincilea an, când statul din nordul Europei primește acest titlu, cu un scor de aproape 8 puncte din 10. Cum au reușit? Reforma sistemului educațional. Aceasta este cheia. Acesta este răspunsul. Niciodată nu vor exista „scurtături” spre succes, spre fericire și independență. Așadar, cele 3 minute pe care le vom petrece zilnic marchează punctul de plecare. Pe mâine!

 

 

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Publicitate -spot_img
Cele mai recente informații

Un turdean și un clujean revoluționează comerțul online cu Piața-AMZ.ro, site-ul pentru produse resigilate la prețuri corecte

Într-o lume în care consumatorii caută mereu opțiuni convenabile și accesibile, doi antreprenori din inima municipiului Turda au adus...
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole asemănătoare

- Publicitate -spot_img