7.2 C
Cluj
luni, aprilie 22, 2024
No menu items!

Atelier de realizare a podoabelor din mărgele, la Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” Cluj Napoca

Cele mai citite

 

Un nou proiect educativ prin care Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj (CJCPCT Cluj), instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, contribuie la Programul „Școala Altfel” este atelierul de învățare a realizării podoabelor din mărgele. Acesta va avea loc la Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” din Cluj-Napoca, luni, 27 martie a.c., și va fi coordonat de prof. Daniela Katona, meșter popular cunoscut pentru transmiterea către tineri a acestui meșteșug.

Elevii acestei școli au demonstrat interes pentru meșteșugurile tradiționale și în trecut, prin participarea la faza județeană a Olimpiadei „Meșteșuguri Artistice Tradiționale”, sub coordonarea doamnelor profesoare Angela Rus și Felicia Ilie. Prin atelierul organizat, în parteneriat, între Școala „Ion Agârbiceanu” și CJCPCT Cluj, acești elevi au șansa să descopere minunata lume a mărgelelor sau să-și aprofundeze cunoștințele pe care le au deja.

Prin intermediul proiectelor de tip atelier, instituția noastră dorește să trezească interesul tinerilor față de tradiții, față de patrimoniul românesc și, chiar mai mult, să-i deprindă pe aceștia cu meșteșugurile tradiționale.

Sursa: Facebook Tradiții Clujene

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Publicitate -spot_img
Cele mai recente informații

Un turdean și un clujean revoluționează comerțul online cu Piața-AMZ.ro, site-ul pentru produse resigilate la prețuri corecte

Într-o lume în care consumatorii caută mereu opțiuni convenabile și accesibile, doi antreprenori din inima municipiului Turda au adus...
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole asemănătoare

- Publicitate -spot_img