7.2 C
Cluj
miercuri, iunie 19, 2024
No menu items!

Eveniment de amploare, la Colegiul Tehnic Victor Ungureanu. „Ziua Parteneriatului educațional” a ajuns la cea de-a doua ediție

Cele mai citite

Evenimentul face parte din manifestările dedicate Centenarului CTVU, incluse în proiectul ,,100 de ani de învățământ profesional și tehnic la Colegiul Tehnic ,,Victor Ungureanu” inițiat de dna. director, prof. ing. Monica Cherecheș și dna director adjunct, Cristina Șopterean.

Totodată, întâlnirea a avut și scopul de a elabora oferta educațională pentru învățământul tehnic liceal și profesional din Municipiul Câmpia Turzii, pentru anul școlar 2024-2025 și de întărire a colaborării cu agenții economici pentru a maximiza oferta privind desfășurarea stagiilor de pregătire profesională. Activitatea s-a bucurat de prezența dnei. Inspector, prof. Daniela Giurgiu, de la ISJ Cluj și a dnului. Primar Dorin Nicolae Lojigan.

În prezent Colegiul Tehnic ,,Victor Ungureanu” școlarizează elevi pentru 12 specializări/ calificări: pentru liceu: tehnician operator tehnică de calcul, tehnician proiectant CAD, tehnician în activități economice, tehnician în activități administrative, tehnician în construcții și lucrări publice, tehnician întreținere și reparații, iar pentru învățământul profesional: electromecanic utilaje și instalații industriale, mecanic utilaje și instalații în industrie, lăcătuș mecanic prestări servicii, electrician exploatare joasă tensiune, electrician aparate și echipamente electrice și energetice, confecționer produse textile.

Agenții economici parteneri și reprezentanții lor: Crișan Sorina și Moldovan Cosmin, de la La Lorraine România, Muntean Ioan- Heco Schrauben SRL, Fabian Daniela – Cikautxo RO RUBBER&PLASTIC SRL, Alexandrescu Petru- EMS FLOOR GROUP SRL. Trebuie menționată și prezența reprezentanților de la WIP INDUSTRIES- Andrada Tolan și Berg Banat Câmpia Turzii- Curea Ciprian și Giurgiu Cristian care și-au exprimat intenția de a încheia parteneriate pentru desfășurarea stagiilor de pregătire practică atât pentru elevii de la învățământul profesional, cât și pentru elevii de la liceu.

La această activitate au participat și cadre didactice: prof. Cristina Șopterean, director adjunct CTVU, prof. ing. Sorina Iacob- catedra tehnică- mecanică, prof, ing. Daniela Dumitriu- catedra electromecanică, prof. ing. Doina Miclea- catedra de construcții, instalații și lucrări publice, prof. ing. Man Marcel, catedra de electrotehnică și automatizări. Discuțiile au fost axate pe identificarea modurilor în care companiile pot implica elevii, oferindu-le oportunități de stagii, programe de pregătire și informații relevante despre cerințele industriei. Astfel, se urmărește creșterea conexiunii dintre pregătirea academică și nevoile concrete ale pieței muncii locale.

Această inițiativă are ca scop nu doar facilitarea accesului tinerilor la oportunități de angajare, ci și adaptarea curriculumului școlar la cerințele industriei, asigurându-se că absolvenții sunt pregătiți corespunzător pentru a face față provocărilor mediului profesional.

Prin consolidarea legăturilor dintre instituțiile de învățământ și sectorul privat, se întreprinde un pas semnificativ în direcția asigurării unei tranziții fluide de la educație la carieră. Acest parteneriat reprezintă nu doar o oportunitate pentru studenți de a-și dezvolta abilitățile practice, dar și pentru companii de a identifica și de a investi în viitorul talent din comunitatea locală.

Activitatea s-a încheiat cu un mini concert de colinde, oferit de grupul vocal ,, Angelos” de la CTVU, coordonat de prof. Simona Moldovan și dna.bibl.doc. Cristina Goia.

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Publicitate -spot_img
Cele mai recente informații

Târg caritabil pentru o fetiță de 6 anișori, în Câmpia Turzii

Asociația PRO ASSISTO Câmpia Turzii, împreună cu echipa ei de voluntari dorește să vă aducă la cunoștință faptul că...
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole asemănătoare

- Publicitate -spot_img