7.2 C
Cluj
miercuri, iulie 24, 2024
No menu items!

Formare profesională prin Programul Erasmus+ pentru cadrele didactice de la Școala Gimnazială Viișoara

Cele mai citite

Timp de cinci zile, în perioada 18-22 martie anul curent, patru cadre didactice de la Școala Gimnazială Viișoara- Irina Boncea, Alina Bircea, Alexandra Tușa și Liana Herman- au participat la un curs de formare finanțat prin Programul Erasmus+, la Roma (Italia).

Pe parcursul celor 5 zile de formare, cele patru cadre didactice au participat la activități teoretice și practice care au vizat subiecte precum: explorarea impactului erei digitale asupra predării și învățării, schimbarea rolurilor profesorilor și a elevilor în sălile de clasă moderne, utilizarea tehnologiei pentru planificarea și livrarea lecțiilor, strategiile eficiente de promovare a siguranței online și a securității cibernetice în sala de clasă, explorarea conceptului de învățare mixtă, proiectarea unor activități de învățare online și offline atractive, strategiile de evaluare pentru măsurarea progresului elevilor în medii digitale. O temă extrem de actuală, în noul context social și educațional, abordată în cadrul cursului a fost inteligența artificială și realitatea virtuală.

Școala Gimnazială Viișoara este singura unitate de învățământ din mediul rural din județul Cluj acreditată Erasmus+. Acestă mobilitate se înscrie pe agenda celui de-al treilea an de implementare a Acreditării Erasmus+, an care se va încheia la 31 august 2024. Până la finalul anului trei de finanțare unitatea școlară va mai desfășura 5 mobilități de formare, în difertite state ale Uniunii Europene, cu scopul dezvoltării competențelor digitale și de comunicare în limba engleză a cadrelor didactice

Conform contractului de finanțare, încheiat cu Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP), Școala Gimnazială Viișoara beneficiază în acest an trei de Acreditare Erasmus+ de un grant în valoare de 31.073 euro.

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Publicitate -spot_img
Cele mai recente informații

Video. ANER- Tresar din vis ( Remake 2024)

ANER a promis și și-a ținut promisiunea! A scos remake-ul piesei care a rupt în anii 2000, Tresar din...
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole asemănătoare

- Publicitate -spot_img