7.2 C
Cluj
miercuri, iunie 19, 2024
No menu items!

Lucrările pentru metrou vor începe din Florești! Vezi când încep lucrările la cel mai important proiect de infrastructură din istoria județului Cluj

Cele mai citite

Anunțul a fost făcut de către tânărul edil din localitatea Florești, Bogdan Pivariu, pe pagina de facebook. Conform indicațiilor date de către acesta, în ședința Consiliului European al PNRR a fost validată această variantă, plecând de la solicitarea celor implicați în construirea Spitalului Regional de Urgență din Florești. Așadar, în luna martie vor debuta lucrările pentru unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructura din istoria județului Cluj

Metroul din Cluj ar urma să aibă 21 de stații, costă în total 9 miliarde lei. Din această sumă circa 1,5 miliarde lei sunt fonduri din PNRR, iar termenul de realizare este de 8 ani, cu 12 luni pentru etapa de proiectare și 7 ani pentru execuție. Constructor este Asocierea Gulermak (Turcia) – Alstom – Arcada.

„Lucrările pentru Metrou vor începe din Florești!

In ultima perioadă am avut mai multe întâlniri cu specialiștii executantului lucrărilor la Metrou.

După analize detaliate s-a luat decizia ca lucrările la Metrou să înceapă în Florești, conectându-ne la primele cinci stații din acest sistem modern de transport în comun.

Vestea a fost confirmată în ședința Consiliului European al PNRR, unde s-a aprobat modificarea traseului, plecând de la solicitarea celor implicați în construirea Spitalului Regional de Urgență din Florești.

Este o veste extraordinară pentru comunitatea noastră și pentru întreaga regiune! Urmează să fie aprobate fondurile pentru exproprieri de către Guvernul României, iar lucrările ar trebui să înceapă la 1 martie 2024.

Împreună cu Municipiul Cluj-Napoca suntem implicați în a derula proiecte care asigură dezvoltatea durabilă a întregii zone.”, Bogdan Pivariu, primarul comunei Florești.

 

 

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Publicitate -spot_img
Cele mai recente informații

Un nou turneu de minifotbal, lângă Turda!

🏆”FunCup 2024" - Ediția I 🏆   "FunCup 2024", care va avea loc pe 19-21 Iulie se va desfășura pe terenul...
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole asemănătoare

- Publicitate -spot_img