7.2 C
Cluj
sâmbătă, mai 25, 2024
No menu items!

Mesajul Prefectului de Cluj, dna Irina Munteanu, prilejuit de Ziua Drapelului Național

Cele mai citite

Astăzi este zi de sărbătoare pentru națiunea română pentru că Ziua Drapelului Național este sărbătorită, ca în fiecare an, pe 26 iunie, fiind proclamată prin Legea nr. 96/1998. Ce acest prilej de mare însemnătate, în cadrul ceremoniei militar-religioase, prefectul județului Cluj, doamna Irina Munteanu a transmis următorul mesaj:

„Înaltpreasfinţia Voastră, domnule primar, onorate oficialități civile și militare, dragi clujeni,

Îmi face o deosebită onoare să fiu astăzi prezentă în Piața Avram Iancu, alături de dumneavoastră, pentru a cinsti Ziua Drapelului nostru Național. Astăzi se împlinesc 175 de ani de la declararea oficială a tricolorului ca drapel național.

În anul Revoluției de la 1848, cei care au rostit pentru prima dată cuvintele Dreptate și Frăție au adunat într-un buchet cele mai frumoase trei culori din lume, roșu, galben și albastru și le-au înălțat drept drapel național în numele libertății și unității neamului românesc.

Unirea Principatelor de la 24 ianuarie 1859, Războiul de Independență, înfăptuirea Marii Uniri din 1918, primul și al doilea război mondial, dar și zilele Revoluției din decembrie 1989 sunt evenimente în istoria poporului român care au avut drept martor tricolorul. EL a insuflat românilor de-a lungul istoriei dragostea de țară, mândria, dorința de unitate și independență. A dat militarilor români puterea de a-și servi Patria, uneori cu jertfa supremă și trebuie să le aducem, ori de câte ori avem prilejul, mulțumirile noastre și un pios omagiu.

Dragi clujeni,

Mândria de a fi român o regăsim în fiecare moment în care drapelul național este ridicat cu onor, fie că vorbim de ceremonii obișnuite, de celebrarea unor victorii ale românilor sau de comemorarea eroilor neamului.

În câteva minute, pe acordurile Imnului național, vom privi cu toții, cu emoție în suflet, la înălțarea Drapelului pe catarg. Acest moment ne face mândri că suntem români, însă patriotismul nu trebuie trăit doar ca o haină de sărbătoare, pe care o îmbrăcăm de câteva ori pe an. Patriotismul este o stare de spirit, o atitudine permanentă cu care toți suntem datori României. Tricolorul este dovada unității pe care trebuie să o păstrăm indiferent de conjunctura de moment.

În încheiere, dați-mi voie să îmi exprim prețuirea și respectul, alături de dumneavoastră, cei prezenți la acest important eveniment, față de culorile-simbol ale poporului român: roșu, galben și albastru. Tricolorul se află în inimile noastre și, de aceea, Sărbătoarea Zilei Drapelului Național este, și cu siguranță va rămâne, o sărbătoare de suflet pentru toți românii.

La mulți ani Tricolor!

La mulți ani România!”

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Publicitate -spot_img
Cele mai recente informații

Festivalul Produsului Tradițional, la USAMV Cluj-Napoca

💙💚👩‍🎓🧀🍲🥧 Vă invităm cu bucurie la ediția a XVII-a a Festivalului Produsului Tradițional, susținut de studenții din anul IV...
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole asemănătoare

- Publicitate -spot_img