7.2 C
Cluj
duminică, mai 26, 2024
No menu items!

Pr. Călin Pop a fost hirotesit iconom, cu dreptul de a purta brâul roșu, de către IPS Andrei

Cele mai citite

Sâmbătă, 15 iulie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Visuia, județul Bistrița-Năsăud, cu prilejul sfințirii capelei mortuare din localitate.

De dimineață, în biserica parohială din localitate, protopopul de Beclean, preotul Cristian Dragoș, alături de un sobor de clerici, a oficiat Sfânta Liturghie. Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. La chinonic, interpreta de muzică populară Diana Fechete Lupuț a cântat pricesne.

De la ora 12:00, comunitatea parohială a primit vizita și binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei. Ierarhul a sfințit noua capelă mortuară din localitate, ridicată cu sprijinul Primăriei Miceștii de Câmpie, de care aparține administrativ-teritorial localitatea Visuia. La finalul slujbei, Mitropolitul Clujului a rostit un cuvânt de învățătură și i-a felicitat pe toți cei implicați în viața și activitățile parohiei.

 

Preotul paroh Călin Pop a mulțumit ierarhului, oficialităților și celor prezenți. În semn de prețuire și recunoștință, acesta i-a oferit Înaltpreasfinției Sale o icoană cu Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, ocrotitorii parohiei.

Pentru întreaga activitate pastorală și administrativă, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei l-a hirotesit iconom, cu dreptul de a purta brâul roșu, pe preotul paroh Călin Pop, iar pe primarul comunei Miceștii de Câmpie, Ioan Becan, l-a distins cu Ordinul „Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin”. De asemenea, alți binefăcători au primit diplome de aleasă cinstire.

Au participat numeroși credincioși, precum și oficialități locale și județene, în frunte cu subprefectul județului Bistrița-Năsăud – Ioan Zăgrean.

Mai multe detalii aici https://shorturl.at/stHKS

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Robert Crișan

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Publicitate -spot_img
Cele mai recente informații

Ghiță Munteanu a împlinit 50 de ani! A lansat o melodie chiar în ziua când a petrecut cu prietenii apropiați

Pe data de 25 mai, Ghiță Munteanu, renumitul cântăreț de muzică populară și de petrecere, a marcat o etapă...
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole asemănătoare

- Publicitate -spot_img