7.2 C
Cluj
miercuri, iulie 24, 2024
No menu items!

Schimb de experiență franco – român pentru elevii Școlii Gimnaziale „Teodor Murășanu” Turda

Cele mai citite

Mai mulți elevi ai Școlii Gimnaziale „Teodor Murășanu” Turda au luat parte la programul „Dessine -moi l’Europe: du champs a l’assiette”, ce prevede schimbul de experiență între elevi români și francezi. Tematica a fost cu și despre sustenabilitatea ecologică. Turdenii au avut parte de experiențe inedite, bagajul lor de cunoștințe fiind încărcat după această ieșire în cochetul orășel Angoulême din Franța

„În săptămâna 9-15 aprilie o întreagă delegație de copii și tineri din zona Turzii au participat la o activitate amplă de schimb de experiență franco-român în cadrul proiectului „Dessine-moi l’Europe: du champs à l’assiette”, proiect în care și Școala Gimnazială ”Teodor Murășanu” este partener. 

Tema principală a proiectului a fost sustenabilitatea ecologică. Sub coordonarea doamnelor profesoare Camelia Vesa și Mateș Maria-Andreea și a organizației franceze Comité des Jumelages Angoulême, elevii români au avut parte de foarte multe experiențe de educație non-formală și dezvoltare personală, împreună cu un grup de elevi francezi, abordând următoarele:

Au învățat cum să trăiască în armonie cu natura, vizitând o fermă locală, înțelegând ciclurile agriculturale și participând la plantarea unor ghivece, observând într-un camping tip bungalou cum se poate evita risipa elimentară, cum se colectează selectiv corect și cum se poate construi un stil de viață prietenos cu mediul; Au internalizat noțiuni despre alimentație durabilă cu cei de la „Cooleurs du Monde” prin ateliere de gătit și au transmis o parte din această experiență în cadrul unei emisiuni la radio. Mai mult, experiența lor a fost moderată în cadrul unor discuții și sesiuni de formare informale și distractive; Au avut ocazia să preia din cultura orașului Angoulême din Franța prin vizite la băcănii locale, plimbări prin oraș și o vizită deosebită la Muzeul Benzilor Desenate. Mai mult, toate acestea au fost însoțite și de activități de cunoaștere, precum patinaj și sesesiuni de socializare, între elevii români și francezi; Așteptăm cu mult entuziasm să oferim și noi o experiență similară elevilor francezi, când vor veni și ei în vizită la Turda, și să le împărtășim valori, obiceiuri și tradiții românești, în special cu privire la practici care țin de domeniile dezvoltării durabile: alimentație, agricultură și turism. Cu siguranță, se vor întoarce acasă cu o experiență bogată și vor pune în aplicare ceea ce au învățat pe parcursul acestei săptămâni. Ne bucurăm tare mult că am putut face parte din acest proiect și că am oferit această experiență copiilor și tinerilor noștri!”

Sursa: Facebook Școala Gimnazială „Teodor Murășanu”

 

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Publicitate -spot_img
Cele mai recente informații

Video. ANER- Tresar din vis ( Remake 2024)

ANER a promis și și-a ținut promisiunea! A scos remake-ul piesei care a rupt în anii 2000, Tresar din...
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole asemănătoare

- Publicitate -spot_img