7.2 C
Cluj
joi, iulie 25, 2024
No menu items!

Slujbă arhierească istorică la Câmpia Turzii: Doi episcopi au oficiat Sfânta Liturghie alături de un sobor numeros de preoți

Cele mai citite

Cetățenii municipiului Câmpia Turzii au fost martorii unui eveniment deosebit de semnificativ în istoria sa religioasă. Pentru prima dată, doi episcopi au oficiat împreună Sfânta Liturghie, cu prilejul resfințirii biserici ortodoxe nr. 2. Ceremonia a avut loc în Piața Tricolorului, pe o scenă amplasată între Biserică și Palatul Cultural.

Slujba de binecuvantare a lucrărilor a fost oficiată de ÎPS Andrei arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și P.S. Ignatie, episcopul Hușilor.

 

Această colaborare ecumenică este întâmpinată cu bucurie de comunitatea locală, care a văzut în acest gest un simbol al unității și solidarității în credință.

 

Prin această ceremonie, credincioșii au avut ocazia să asiste la un moment de mare încărcătură spirituală, în care tradiția și credința au fost celebrate într-un mod cu totul special.

 

Evenimentul de la Câmpia Turzii marchează o pagină importantă în istoria orașului și a vieții sale religioase. Slujba de resfințire oficiată de cei doi episcopi reprezintă un simbol al credinței și al unității, rămânând un reper de neuitat pentru toți cei care au participat.

Evenimentul s-a bucurat de prezența unui public numeros și de personalități marcante ale județului.

Secretarul General al Guvernului, Mircea Abrudean, Prefectul Județului Cluj, Irina Munteanu, Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, edilul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, viceprimarul municipiului Câmpia Turzii, Sabin Ghemeș, subsecretarul de stat, Cristian Haiduc, Consilierii județeni, Georgiana Sima și Dumitru Drăghici, precum și alte oficialități locale.

La finele slujbei, mai multe persoane au fost decorate de ÎPS Andrei cu diferite ordine eparhiale. Printre cei decorați a fost și edilul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, viceprimarul, Sabin Ghemeș sau prim coratorul bisericii, Liviu Man. O altă categorie de diplome au fost oferite persoanelor care au susținut lucrările la reabilitarea bisericii!

 

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Publicitate -spot_img
Cele mai recente informații

Video. ANER- Tresar din vis ( Remake 2024)

ANER a promis și și-a ținut promisiunea! A scos remake-ul piesei care a rupt în anii 2000, Tresar din...
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole asemănătoare

- Publicitate -spot_img