7.2 C
Cluj
sâmbătă, mai 25, 2024
No menu items!

Activitate de formare profesională prin programul Erasmus+

Cele mai citite

Timp de trei zile, în perioada 3-5 aprilie, anul curent, directoarea Școlii Gimnaziale Viișoara, doamna profesor Camelia Costantea- a participat la seminarul Erasmus+ Participarea civică și valorile UE. Faceți Europa să strălucească! (Civic Participation and EU Values. Make Europe Shine!), desfășurat la Sevilla, în Spania. Instituția gazdă a fost Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale din Spania.

Obiectivele activității au constat în consolidarea identității europene și a sentimentului de apartenență la spațiul european prin intermediul activităților de implicare civică, schimbul de bune practici naționale și internaționale în materie de participare civică (prioritate orizontală a programului Erasmus+ 2021-2027) și crearea unui networking educațional care promovează implicarea activă în viața democratică. De asemenea, activitatea a oferit celor prezenți contextul și cadrul potrivit pentru promovarea valorilor europene comune și a oportunităților oferite de programul Erasmus+.

La seminar au participat 130 de cadre didactice din învățământul preuniversitar și universitar, decidenți din sfera educațională, reprezentanți ai unor organizații non-guvernamentale, lucrători de tineret din 24 de state europene. În același timp, Sevilla a fost gazda Erasmus Generation Meeting 2024 la care au participat peste 1300 de tineri din întrega Europă. La festivitatea de deschidere- care i-a adus împreună pe acești tineri și participanții la seminar- au luat cuvântul, printre alții, vice-președintele Comisiei Europene Margaritis Schinas și șeful directoratului de comunicare al Parlamentului European, Jaume Duch Guillot.

Activitatea a fost finanțat prin Programul Erasmus+.

 

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Publicitate -spot_img
Cele mai recente informații

Festivalul Produsului Tradițional, la USAMV Cluj-Napoca

💙💚👩‍🎓🧀🍲🥧 Vă invităm cu bucurie la ediția a XVII-a a Festivalului Produsului Tradițional, susținut de studenții din anul IV...
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole asemănătoare

- Publicitate -spot_img