7.2 C
Cluj
miercuri, iunie 19, 2024
No menu items!

Dorin Lojigan, prezent la ședința anuală a Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului

Cele mai citite

Unitate și speranță în comunitate – prezent la ședința Adunării Eparhiale

Am participat în calitate de membru, sâmbătă 3 februarie 2024, la ședința anuală de lucru a Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului. Evenimentul a fost prezidat de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Ședința a început cu un Te Deum oficiat de Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul în Paraclisul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, în prezența Înaltpreasfinției Sale, Mitropolitului Andrei, a membrilor Adunării și a altor invitați, inclusiv oficialități civile și militare, reprezentanți academici și oameni de cultură din cele două județe ale eparhiei: Cluj și Bistrița-Năsăud.

În deschiderea ședinței, Părintele Mitropolit Andrei a adus învățături privind rolul crucial al Bisericii în viața comunității și a apreciat activitățile desfășurate de Arhiepiscopie în cursul anului 2023.

După cuvântul de învățătură rostit de ÎPS Andrei, au fost prezentate rapoartele celor patru sectoare de activitate ale Eparhiei.

 

După prezentarea rapoartelor, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a susținut un cuvânt duhovnicesc, subliniind atât aspectele cantitative, cât și calitative ale activităților sociale și filantropice din Eparhie. El a evidențiat importanța construirii Centrului de Îngrijiri Paliative Pediatrice „Sfântul Hristofor” pentru comunitatea clujeană și nu numai.

 

La finalul ședinței, rapoartele prezentate, proiectul de buget și propunerile de activități și proiecte pentru anul 2024 au fost supuse votului și aprobate.

 

Printre proiectele Arhiepiscopiei pentru anul 2024 se numără: implementarea proiectului „Reabilitare, restaurare și introducere în circuitul turistic a Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca”, în care sunt incluse și lucrările de mozaic; continuarea lucrărilor la Centrul Misionar Social „Sfântul Apostol Andrei” din Cluj-Napoca și la Centrul de Îngrijiri Paliative Pediatrice „Sfântul Hristofor”, precum și la alte centre aflate în lucru sau în curs de finalizare.

 

Pentru comunitatea creștin-ortodoxă din Ardeal, Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, respectiv Mitropolia Clujului, Sălajului și Maramureșului are mai multe roluri. Printre acestea se numără cel duhovnicesc, cel social, respectiv cel misionar.

 

Este o onoare pentru mine să iau parte la ședințele Adunării Eparhiale, moment important în creionarea activității din anul duhovnicesc 2024. Văzând câte proiecte filantropice și misionare are biserica ortodoxă în județul Cluj ne determină și pe noi, ca administrație publică locală, să privim cu speranță către anul care urmează. Îi mulțumesc Înaltpreasfinției Sale, Andrei, pentru tot ceea ce face pentru comunitatea creștin-ortodoxă.

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Publicitate -spot_img
Cele mai recente informații

Târg caritabil pentru o fetiță de 6 anișori, în Câmpia Turzii

Asociația PRO ASSISTO Câmpia Turzii, împreună cu echipa ei de voluntari dorește să vă aducă la cunoștință faptul că...
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole asemănătoare

- Publicitate -spot_img