7.2 C
Cluj
miercuri, iunie 19, 2024
No menu items!

Irina Munteanu a participat la prezentarea Centrului de numărare şi sortare a ambalajelor de băuturi. Încă o noutate pentru județul Cluj

Cele mai citite

➡️ Doamna prefect Irina Munteanu a participat astăzi alături de domnul Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, de domnul subprefect Tasnádi István-Szilárd și de domnul Emil Cârhaț, primarul comunei Bonțida la prezentarea Centrului de numărare şi sortare a ambalajelor de băuturi, care va face parte din Sistemul de Garanţie-Returnare (SGR). Este o premieră națională, faptul că primul centru se va deschide în județul Cluj, în comuna Bonțida și își va incepe activitatea in scurt timp.

✔️ După discursurile de deschidere susținute de reprezentanții autorităților publice naționale și locale, reprezentanții centrului au oferit un tur ghidat participanților în fabrică, respectiv au prezentat procesul de lucru, care va permite numărarea şi sortarea ambalajelor de băuturi colectate de la comercianți.

♻️Acest sistem de garanție-returnare reprezintă un sistem prin care românii vor plăti o garanție de 0,50 RON atunci când vor cumpăra o băutură (apă, băuturi răcoritoare, bere, cidru, vin, băuturi spirtoase) de la un comerciant. Sistemul se aplică pentru ambalaje primare nereutilizabile din sticlă, plastic sau metal, cu volume cuprinse între 0,1 l şi 3 l inclusiv. Pentru a fi identificate ușor, produsele care vor face parte din sistem vor fi marcate cu un logo specific.

❗ După golirea ambalajului, consumatorul va trebui să îl aducă într-unul dintre punctele de returnare organizate de comercianți, practic, în orice magazin din România. În schimbul ambalajului gol, consumatorul va primi înapoi, pe loc, valoarea garanției plătite inițial, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal și chiar dacă respectivul produs nu a fost cumpărat din acea locație.

🔴 Protejarea mediului este esențială pentru menținerea echilibrului natural și asigurarea unei calități optime a vieții. Prin adoptarea unor astfel de programe, putem contribui la reducerea impactului negativ a deșeurilor asupra mediului înconjurător. Prin educație și conștientizare, putem susține inițiative care protejează mediul pentru generațiile viitoare.

➡️ Pentru mai multe detalii despre programul RetuRO accesați linkul următor: https://returosgr.ro/

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Publicitate -spot_img
Cele mai recente informații

Un nou turneu de minifotbal, lângă Turda!

🏆”FunCup 2024" - Ediția I 🏆   "FunCup 2024", care va avea loc pe 19-21 Iulie se va desfășura pe terenul...
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole asemănătoare

- Publicitate -spot_img