7.2 C
Cluj
sâmbătă, mai 25, 2024
No menu items!

Vizitați Palatul Elisabeta, în iulie și august!

Cele mai citite

Vizitați Palatul Elisabeta, în iulie și augus

 

Expoziția Regală „Palatul Elisabeta” este deschisă vizitatorilor pentru tururi ghidate de la finele acestei săptămâni. Începând cu ziua de sâmbătă, 9 iulie, palatul poate fi vizitat în fiecare zi de vineri, sâmbătă și duminică, pe toată perioada lunilor iulie și august. Orele de vizitare sunt 10-13 și 14-17. Biletele de intrare pentru copii, elevi, studenți și pensionari sunt 20 lei de persoană. Biletele pentru adulți sunt 40 de lei de persoană.

Expoziția este un proiect al Asociației Casa Majestății Sale și funcționează în lunile iulie-noiembrie și ianuarie-februarie ale fiecărui an.

Vizitatorii au acces în Salonul Mihai I, Galeria de Artă Contemporană, Salonul Carol I și Elisabeta, Salonul Alb, Biroul Majestății Sale, Sala Regilor, Holul de Marmură și Sufrageria Mare.

De asemenea, vizitatorii au acces pe Platforma cu Lei și în grădina Palatului, acolo unde are loc în fiecare an Garden Party și unde se află „Memorialul Copacilor”, care cuprinde arbori plantați de personalitățile regale și șefii de Stat care au vizitat palatul, din anul 2001 încoace.

În premieră, expoziția include trusoul de botez al Regelui Mihai I, împreună cu o fotografie de album. Sunt expuse uniformele militare ale Regelui Mihai I, colecția de costume populare a Reginei Elena, decorații și ordine regale, Colecția Regală de Artă Contemporană, portretele regilor și reginelor României din toate generațiile, precum și masa din Sufrageria Mare, pregătită pentru dineurile oficiale.

Vizitatorii pot achiziționa diverse suveniruri, dar și volume ce detaliză povestea Familiei Regale, a Palatului și a Castelului Săvârșin de la Souvernir Shop, alflat la intrarea în Palatul Elisabeta și deschis între orele 10-13 și 14-17.

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Publicitate -spot_img
Cele mai recente informații

Festivalul Produsului Tradițional, la USAMV Cluj-Napoca

💙💚👩‍🎓🧀🍲🥧 Vă invităm cu bucurie la ediția a XVII-a a Festivalului Produsului Tradițional, susținut de studenții din anul IV...
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole asemănătoare

- Publicitate -spot_img