Ne-am obișnuit deja ca instituțiile de învățământ să facă activități care mai de care mai productive și inedite. Comparativ cu zeci de ani în urmă, activitățile de acum sunt mult mai diverse și ating o mai mare paletă de nevoie. Bunăoară, elevii Colegiului Tehnic Victor Ungureanu au participat, pe parcursul lunii martie, la diverse activități educaționale și creative pe care le-au pregătit împreună cu cadrele didactice.
În acest sens amintim câteva dintre ele:
– Elevii au talent: un concept ajuns la a V-a ediție, unde elevii liceului și-au putut dezvolta creativitatea și personalitatea. În fața juriului, elevii au cântat, dansat, recitat poezii, defilat, cântat la instrumente, etc. Toți au avut de câștigat pentru că, majoritatea dintre ei au ieșit din zona de confort, lucru extrem de rar în zilele noastre.
– Olimpiadă la fotbal, faza județeană: Educația fizică este una dintre cele mai importante materii din școală. Atâta timp cât faci sport, mișcare, ești sănătos. Dacă ești sănătos poți merge și la orele de matematică, română, engleză, fizică sau istorie. De curând echipa de fotbal a CTVU a participat la olimpiada de fotbal-faza județeană. Elevii antrenați de Prof. Laura Cars au făcut o impresie tare frumoasă la județ.
– Ziua Francofoniei- elevii, sub îndrumarea dnei profesoare Finica Oltean, au marcat cum se cuvine această zi dedicată culturii franceze.
– Exercițiu practic aplicativ pentru alarmarea si evacuarea elevilor, personalului didactic si auxiliar din sălile de clasă, laboratoare, ateliere, birouri: elevii au învățat ce este de făcut în cazul producerii unei situații de urgență.
– Pentru că natura este foarte importantă, elevii CTVU au plantat puieți de stejar în curtea liceului. Surprinzător cât de mulți elevi au participat la această acțiune și s-au implicat enorm în amenajarea spațiului verde. Puieții de stejar au fost donați de către Ocolul Silvic Turda.
– Ziua Mondială a Apei a fost marcată prin activități care au avut ca scop conștientizarea în rândul elevilor privind importanței apei pentru societate, creșterea gradului de responsabilizare față de gestionarea eficientă a resurselor de apă. Activitatea a fost coordonată de prof. Mihaela Lazăr.
-Educație financiară în școală?
În săptămâna 20-25 martie o parte dintre elevii CTVU participă la activități de educație financiară propuse de BNR. Cu siguranță educația financiară trebuie să fie materie în liceu, astfel elevii vor ieși în lume cu o altă percepție asupra banilor. Zic…
Într-un timp atât de scurt, atâtea activități benefice pentru cadrele didactice dar mai ales pentru elevi. Prin aceste acțiuni se întărește relaționarea profesor-elev.
Felicitări conducerii unității de învățământ, d-nei directoare Monica Cherecheș. Felicitări tuturor cadrelor didactice din Colegiul Tehnic Victor Ungureanu.
[…] Aspress, 23 martie […]