7.2 C
Cluj
sâmbătă, mai 25, 2024
No menu items!

Educație financiară. Alexandru Chirilă, CEO ProfitPoint: „Studiile arată că 69% din populația globului se află în haos financiar 

Cele mai citite

Ce înseamnă asta?

Aproximativ 69% dintre oameni sunt incapabili să își managerieze corect veniturile. Nu înseamnă că sunt saraci. Inseamna ca veniturile pe care le au (salarii, pensii, dividende, drepturi de autor, etc.) se duc in toate partile, mai putin unde trebuie.

Cum arată avatarul omului în haos financiar?

• Are o singură sursă de venit, fie că vorbim despre salariu, fie că vorbim despre antreprenori, fie că vorbim despre pensionari.

• NU are un buget personal de venituri si cheltuieli.

• NU se educa informal, adica dupa finalizarea studiilor obligatorii sau superioare nu a mai citit sau participat la cursuri.

• Este nemulțumit de valoarea veniturilor avute.

• Este nemulțumit de numărul zilelor de concediu luate într-un an.

• Este nemulțumit de cei care ne conduc

Puțin mai contează de ce am ajuns în această situație. Important este ce este dispus sa faca un om în această situație. Exista un preț pentru asta. La vârsta de 14 ani am semnat primul contract de fotbalist profesionist. 50$ pe lună. Vorbim despre anul 2004. Nu îmi aduc aminte ce am facut cu banii ăștia la momentul respectiv. Jucam la Industria Sârmei Câmpia Turzii, echipa decentă de liga a 2-a. La 15 ani am fost convocat la echipa națională de fotbal, iar timp de un an am locuit în București. Primeam în continuare salariul de la Campia Turzii. La 16 ani, odata cu intrarea Romaniai în UE, am fost printre primii jucatori din România transferați în Europa ca și jucător comunitar. Așa am ajuns în Cadiz. Primul salariu: 1400 euro. Aveam 16 ani, anul 2006, 1400 euro. Timp de un an de zile am câștigat 16800 euro. Ce am făcut cu banii? De toate, dar nu m-am ales cu nimic.

Aveam cele mai noi modele de ghete, haine, dar nimic constructiv. Aveam impresia ca așa va fi mereu. Dupa un an de zile clubul a decis sa renunțe la mine. M-am intors la Campia Turzii. 50$.

Cum ieși din haos financiar? Preia controlul banilor.

Cu siguranță știi când urmează să îi primești.

Economisește în fiecare lună minim 20% din venituri.

Formează-ți un fond de urgență. Cât mai mare. Du-l până unde te simți confortabil.

AI nevoie de ajutor? Folosește EXCEL. Vrei ceva mai modern? CashControl, Money Manager, Money Tracker. Trebuie să recunosc că pentru mine a funcționat cel mai bine Excelul. Old school. A fost singura metodă prin care am simțit că sunt implicat în proces, că sunt atent la ce se întâmplă, ca îmi învăț lecțiile.

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Publicitate -spot_img
Cele mai recente informații

Festivalul Produsului Tradițional, la USAMV Cluj-Napoca

💙💚👩‍🎓🧀🍲🥧 Vă invităm cu bucurie la ediția a XVII-a a Festivalului Produsului Tradițional, susținut de studenții din anul IV...
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole asemănătoare

- Publicitate -spot_img