7.2 C
Cluj
sâmbătă, mai 25, 2024
No menu items!

Tradiția și eleganța nunții ardelene marcate de Gianina și Ștefan Vălean. Casă de piatră!

Cele mai citite

Nunta, acest moment special în viața fiecărui cuplu, capătă o aură cu totul aparte atunci când are loc în inima Ardealului. Această regiune pitorească a României este celebră pentru păstrarea tradițiilor autentice și pentru atmosfera sa boemă, elemente care transformă fiecare nuntă într-un eveniment de neuitat.

O nuntă mirifică au avut și Gianina și Ștefan Vălean! O nuntă unde tradiția românească s-a întâlnit cu
modernismul zilelor noastre.
Mirele, dansator și instructor al Ansamblului Izvorasul Tureniului, un ansamblu folcloric de tradiție din zona noastră. Părinții mirelui, familia Vălean, dansatori renumiți în zonă. ( Tatăl mirelui a fost desemnat cel mai bun dansator al României la începuturile anilor 90′- revenim cu un articol cu și despre acest aspect)

Gianina, dansatoare a Ansamblului Folcloric Datina Turdeană, un ansamblu minunat de pe Valea Arieșului. Familia Constantea, familie de jucăuși renumiți în Soporu de Câmpie. Părinții mirilor, oameni harnici, cu frică de Dumnezeu care și-au crescut copiii cum au știut ei mai bine.

Așadar, am avut parte de oameni care iubesc tradiția și tot ceea ce este mai frumos pe acest pământ.

Nu spunem neapărat ca a fost un „battle” între ansambluri însă a fost o unitate în distracție. Practic, s-au unit două zone folclorice ale județului Cluj: Ceanu Mare și Soporu de Câmpie.

Nunta a cunoscut frumusețea costumelor tradiționale purtate de către membri ansamblurilor mai sus menținonate. Costumele au îmbinat cu măiestrie tradiția cu eleganța strălucind în culori vii și motive tradiționale.

La nuntă… ca la nuntă, dansuri și jocuri, bună dispoziție, petrecere extraordinară.

Atașez un scurt video cu fragmente din ceea ce a însemnat cel mai important eveniment al vieții pentru Geanina și Ștefan!

sursa foto: Brian’s Frame

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Publicitate -spot_img
Cele mai recente informații

Festivalul Produsului Tradițional, la USAMV Cluj-Napoca

💙💚👩‍🎓🧀🍲🥧 Vă invităm cu bucurie la ediția a XVII-a a Festivalului Produsului Tradițional, susținut de studenții din anul IV...
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole asemănătoare

- Publicitate -spot_img