7.2 C
Cluj
vineri, octombrie 18, 2024
No menu items!

Elevii din Mihai Viteazu sunt Prietenii Pământului!

Cele mai citite

Elevii din Mihai Viteazu sunt Prietenii Pământului!

În acest an școlar, în  Şcoala Gimnazială „Mihai Vodă” s-a implementat  proiectul interjudețean „Prietenii Pământului”, proiect cuprins în Calendarul Activităţilor Educative Regionale şi Interjudeţene, poziția 582 și ajuns la ediția a VIII-a.

Scopul proiectului  a fost să-i determine pe elevi să-şi reconsidere stilul de viaţă în raport cu lumea înconjurătoare, să acționeze responsabil pentru protejarea mediului natural, în calitate de principali beneficiari. Proiectul a avut un real succes în primul rând  datorită interesului și implicării elevilor și a cadrelor didactice, dar și a unei fructuoase colaborări cu partenerii din comunitatea locală: Primăria și Consiliul Local Mihai Viteazu,  Asociaţia „Pro Şcoala”, Compania Supercom SA, Centru Salvamont Cheile Turzii, dar și cu şcoli din 20 de judeţe și din  municipiul București.

În cadrul proiectului s-au implementat 4 activități de bază: Prezentarea în comunitatea locală și în școlile din țară (septembrie-octombrie 2022); Activități ecologice desfășurate pe parcursul întregului an școlar sub genericul „Prietenii naturii”; Expoziția și Concursul de creații artistico-plastice  „Prietenii Pământului” (iunie 2023) și „Fii și tu prietenul Pământului! ”-împărtășirea experiențelor și activități de diseminare.

Activitatea principală a constat în realizarea Expoziției- Concurs „Prietenii Pământului”, desfășurată pe 3 secțiuni (desene și picturi, colaje și postere şi machete)și pe trei nivele de vârstă (preșcolari, ciclul primar, ciclul gimnazial). Elevii din Mihai Viteazu, îndrumați de comisia de organizare alcătuită din prof. Bereș Aurelia- coordonatorul proiectului, prof. Arion Daniela Maria-directorul școlii, prof. Gombasi Gabriela-director adjunct și profesorii Babaioana Ella Alexandrina,  Toader  Olga, Făgădar Klara- Katalin, Berindei Iolanda, Sicoie Angela, Zăhan Natalia și Costea Cristina, au realizat Expoziția pe coridoarele clădirii ciclului primar- expoziție care poate fi vizitată în perioada iunie-septembrie 2023.

 

În urma jurizării a peste 800 de lucrări realizate de 623 de elevi s-au stabilit clasamentele și s-au oferit premii și  diplome de participare.

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Publicitate -spot_img
Cele mai recente informații

Ștafeta Veteranilor Invictus – Ediția a XI-a va avea loc în 23 octombrie 2024

Ștafeta Veteranilor Invictus - Ediția a XI-a va avea loc în 23 octombrie 2024.   🇷🇴Turda găzduiește și în acest an...
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole asemănătoare

- Publicitate -spot_img