7.2 C
Cluj
vineri, octombrie 18, 2024
No menu items!

Subprefectul județul Cluj, Răzvan Ciortea, a participat la ședința Grupului de Lucru Mixt pentru Romi

Cele mai citite

Astăzi, 19.02.2024, domnul Răzvan Ciortea, subprefectul județului Cluj, a participat la ședința Grupului de Lucru Mixt pentru Romi. Temele discutate au fost despre monitorizarea continuă a cazurilor de discriminare, eficientizarea măsurilor de prevenire și combatere a discriminării, consecințele segregării, prevenirea fenomenului de bullying, situația comunității de romi de la Pata-Rât. În urma ședinței, s-a hotărât necesitatea formării de echipe mixte care urmează să se deplaseze în comunitățile de romi în vederea informării, constatării problemelor și a nevoilor reale ale acestora.

 

Domnul subprefect, Răzvan Ciortea, a transmis mesajul Instituției Prefectului adresat comunității rome cu prilejul Zilei de 20 Februarie – Ziua de Comemorare a Dezrobirii Romilor din România.

 

„Este necesar să ne amintim de contribuția istorică a romilor din România la dezvoltarea și modernizarea statului român. Cu toate acestea, societatea romă încă se confruntă cu o serie de prejudecăți, respectiv cu fenomenul segregării și discriminării.

 

Autoritățile naționale alături de cele locale, de organizațiile neguvernamentale și de partenerii externi desfășoară proiecte de integrare în comunități, în piața muncii și mediul școlar și academic în vederea depășirii marginalizării, pentru o mai bună integrare, susținută, în primul rând, de procesul educațional al celor care alcătuiesc comunitățile de romi.”

Anual, la data de 20 februarie, se comemorează dezrobirea romilor din România, potrivit Legii nr. 28/2011. Este o zi când trebuie să ne amintim că pe teritoriul țărilor române populația de etnie romă a avut statutul de robi. Această zi reprezintă un bun prilej de reflexie asupra trecutului, o zi care ne îndeamnă să medităm la suferințele îndurate de către aceștia în spațiul românesc.

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Publicitate -spot_img
Cele mai recente informații

Lansarea Fundației Vertical Freedom la Cluj – Eveniment caritabil pentru susținerea pacienților oncologici. Andreea Marin va fi moderatoarea evenimentului

Fundația Vertical Freedom are onoarea de a anunța Gala de Lansare, un eveniment caritabil de mare amploare, ce va...
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole asemănătoare

- Publicitate -spot_img