7.2 C
Cluj
joi, iulie 25, 2024
No menu items!

Unul dintre cei mai iubiți preoți din Câmpia Turzii a trecut la cele veșnice! Părintele Vasile Rusu s-a dus la ceruri! Dumnezeu să-l odihnească!

Cele mai citite

Părintele Vasile Rusu, un respectat preot din Câmpia Turzii, a trecut recent la cele veșnice. Vestea morții sale a fost primită cu tristețe de către comunitatea locală și de enoriașii care l-au cunoscut și apreciat pentru munca sa pastorală și dedicarea față de biserică și credință. El a fost cunoscut pentru implicarea sa profundă în viața religioasă și pentru influența pozitivă pe care a avut-o asupra comunității

Dumnezeu să îl odihnească!

 

Câteva detalii despre Pr. Vasile Rusu

Rusu Vasile s-a născut în data de 6 mai 1952 în comuna Chiochiș, sat Manic,  județul Bistrița Năsăud, din părinții Ioan și Maria. În anul 1969 a intrat la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj Napoca, deși era o concurență foarte mare, a absolviit cursurile în 1974. În același an s-a căsatorit cu tânăra Soporan Marta, viitor inginer agronom pe atunci.

„La îndemnul Arhiepiscopului Teofil Herineanu, am acceptat să fiu hirotonit preot paroh pentru parohia Pădureni (Coc), protopopiatul Turda. Tânăr paroh de acum, mi-am și continuat studiiile la Facultatea de Teologie Sibiu,  pe care am absolvit-o în anul 1978. Din anul 1977, m-am transferat la parohia Cămărașul -Turda. În aceste 2 parohii   am făcut lucrări de reparații la casele parohiale, toate realizându-le datorită bunei întelegeri cu credincioșii, consiliile parohiale și cu autoritățile locale. În anul 1983 m-am transferat la parohia Ceanu Mare, unde am construit o casă parohiala nouă și am făcut lucrări noi la fațada bisericii. În această parohie mare erau probleme interconfesionale accentuate,  dar am reușit prin tact pastoral să mențin  credincioșii uniți în jurul bisericii strămoșesti. Mulțumirea mea sufletească a fost că bisericile unde am slujit erau pline de credincioși  și sămânța credinței a rodit în aceste parohii.” Spunea Părintele Vasile în interviul pe care l-a acostat Ziarului 21.

„După 12 ani de slujire la Ceanu Mare în  1995 m-am transferat la parohia ortodoxă  Câmpia Turzii nr. 3 (Sâncrai). În toate parohiile mai  sus numite am avut o relație bună din punct de vedere spiritual cu toți credincioșii rămânând frumoase amintiri peste ani. În parohia Câmpia Turzii 3 din  cartierul Sâncrai am întâlnit o situație specială a numărului familiilor înscrise la parohie în primul an de pastorație  am ajuns la 1400 familii, biserica devenind neîncăpătoare. În 1999 am hotărât împreună cu consiliul parohial să cerem conducerii bisericii înfințarea unei noi parohii. Am primit aprobarea și s-a numit Parohia Ortodoxă nr. 5. Am găsit un loc potrivit, la blocuri pe care Primăria municipiului Câmpia Turzii la aprobat și am început demersurile pentru a construi o biserică cu dublu scop, capelă mortuară și lăcaș de cult. Am reușit să obțin sponsorizarea  de la Combinatul Metalurgic din orașul nostru pentru o cantitate mare de fier beton și apoi  am trecut la un alt pas, solicitarea  făcută Înalt Preasfințitului Bartolomeu de a aproba transferul la parohia nou înființată  a colegului preot Felvenți Simion, pe atunci slujea la parohia Urca, deoarece avea în Câmpia Turzii casa personală  și se putea mai ușor ocupa de lucrările ulterioare. Acestea toate s-au și împlinit”, a adăugat părintele!

„Peste 20 de ani am organizat amândoi preoți pelerinaje și activități cu coriștii noștri, participând la nivel de oraș, la concerte religioase, chiar și în afara orașului. Împreună am realizat  și îndeplinit obiective importante nu numai pentru parohia noastră, cât și pentru întregul oras, Cimitirul Nou (de la stația 110), și o modernă  capelă mortuală  pentru toate cultele din oraș, acestea fiind și o realizare deosebită a primarilor care ne-au sprijinit în aceste proiecte.”, frânturi din interviul acordat Ziarului 21 de către Pr. Vasile Rusu

 

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Publicitate -spot_img
Cele mai recente informații

Video. ANER- Tresar din vis ( Remake 2024)

ANER a promis și și-a ținut promisiunea! A scos remake-ul piesei care a rupt în anii 2000, Tresar din...
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole asemănătoare

- Publicitate -spot_img