7.2 C
Cluj
sâmbătă, mai 25, 2024
No menu items!

Școala Gimnazială „Mihai Vodă” lansează Clubul de Film Mihai Viteazu!

Cele mai citite

Numele orașului: Comuna Mihai Viteazu

Data emiterii: 08.05.2023

Școala Gimnazială „Mihai Vodă” lansează Clubul de Film Mihai Viteazu!

Școala Gimnazială „Mihai Vodă” anunță lansarea proiectului „Clubul de film Mihai Viteazu’’, dezvoltat prin finanțarea obținută în cadrul programului Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de asociația Act for Tomorrow. Scopul proiectului este de a aborda problema educației literare limitate în zonele rurale, respectiv comuna Mihai Viteazu din Cluj. Prin această inițiativă, școala își propune să ofere copiilor din mediul rural șanse egale pentru educație și explorare culturală, oferind o abordare inedită a educației literare.

Clubul de film va oferi elevilor șansa de a explora literatura din perspectiva teatrului, filmului sau a picturii, iar programul va include sesiuni de vizionare de filme inspirate din operele românești, urmate de discuții și activități conduse de 10 cadre didactice instruite în științe umaniste.

Inițiativa își propune să reducă decalajul educațional dintre zonele urbane și cele rurale, din Comuna Mihai Viteazu, oferind o abordare diferită a educației non-formale. În cadrul Clubului de film vor fi organizate 10 sesiuni de vizionare, dezbatere și jocuri pe tema filmelor pentru 250 de elevi, într-un spațiu special amenjat.

Elevii vor fi, de asemenea, implicați în realizarea unei campanii video cu scopul de a încuraja abordarea acestor subiecte în mediul rural și de a crește gradul de conștientizare cu privire la importanța educației literare și de a promova tematicile literare și sociale din operele pe care le-au vizionat

Prin inițiativa clubului de film, elevii școlii „Mihai Vodă” vor avea acces la o experiență educațională unică și antrenantă. Programul nu numai că le va oferi șansa de a explora literatura în diferite medii, ci îi va ajuta și să-și dezvolte gândirea critică și abilitățile analitice.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, social, mediu, sănătate, cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 de euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor publice de învățământ preuniversitar și grupurilor informale/de inițiativă.

„Școala trebuie să fie un loc în care putem îmbina educația cu divertismentul într-un mod inovativ. Am observat că elevilor le este mai ușor să învețe și să se dezvolte cu ajutorul jocurilor non-formale și a discuțiilor interactive cu profesorii. De aceea, suntem foarte recunoscători sprijinului primit pentru a derula acest proiect în școala noastră și pentru a putea să le oferim elevilor o astfel de experiență.”, a transmis doamna Arion Daniela Maria, Director al Școlii Gimnaziale „Mihai Vodă”.  Contact:

Nume: Arion Daniela Maria Funcție persoană de contact: Coordonator Proiect

Număr de telefon: 0264329103

Adresă de e-mail: office@scoalagimnazialamihaivoda.ro.

Descriere: Școala Gimnazială „Mihai Vodă” oferă în condiţii optime asigurarea egalității de șanse în pregătirea elevilor pentru învăţământul liceal și profesional, însuşirea de către elevi a sistemului valorilor culturale, morale şi etice, pentru formarea lor ca buni cetățeni europeni, printr-o comunicare deschisă şi permanentă cu părinții și prin crearea unui climat motivaţional și a unor condiţii favorabile de muncă tuturor angajaților.

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Publicitate -spot_img
Cele mai recente informații

Festivalul Produsului Tradițional, la USAMV Cluj-Napoca

💙💚👩‍🎓🧀🍲🥧 Vă invităm cu bucurie la ediția a XVII-a a Festivalului Produsului Tradițional, susținut de studenții din anul IV...
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole asemănătoare

- Publicitate -spot_img