7.2 C
Cluj
vineri, martie 29, 2024
No menu items!

Interviu. Despre sacrificiul de a fi cel mai bun, cu Mălina Coc: „Iubesc ceea ce fac, mă împlinește, mă definește și mă simt binecuvântată”

Cele mai citite

Ideea în sine a acestui articol este de promovare a persoanelor care chiar muncesc. În cazul acesta se află Mălina Coc, un antreprenor implicat în tot ceea ce înseamnă parte de beauty. Cosmetician, dermopigmentist, lashArtist, formator acreditat, sunt titlurile pe care Mălina Coc le-a dobândit cu ani grei de studiu și investiții. Totodată, Mălina deține unul dintre cele mai renumite saloane beauty din Câmpia Turzii, Mălina Coc Studio. Noi, oamenii, avem tendința de a vedea doar vârful succesului, neștiind câtă muncă se află în spatele lui. Ei bine, succesul Mălinei este unul în urma căruia s-au făcut sacrificii mari. Mai jos, câteva cuvinte despre ceea ce înseamnă muncă!

Adrian Soporan: Te vedem mereu muncind, să ne spui dacă mai poți?

Mălina Coc: Da, într-adevăr așa este. Muncesc destul de mult și totuși nu aș vrea să epatez aici. Pentru că la fel ca mine există foarte mulți oameni, femei care muncesc la fel de mult, probabil și mai mult ca și mine și atunci nu simt nevoia de a mă plânge sau de a impresiona. Probabil acest lucru vine și din faptul că iubesc ceea ce fac, mă împlinește, mă definește și mă simt binecuvântată. Și, sper să mai pot mult timp de acum înainte pentru că asta mi-am propus să fac toată viața.

A.S.: Ai devenit un trainer foarte priceput și cunoscut, mai ai timp și de munca de zi cu zi la tine la salon?

M.C.: Este imperios să activez în salon. Pe lângă faptul că îmi place enorm și lucrez cu mult drag, n-aș avea altfel cum să dobândesc experiența pe care trebuie s-o împărtășesc cu cursantele mele. Cursurile mele sunt speciale deoarece se bazează pe 12 ani de experiență zilnică de realizarea a acestor proceduri pe care eu le predau. Cumva, consider că teoria n-ar avea nicio bază dacă nu aș avea experiențele practicii. Într-adevăr experiența pe care am acumulat-o am reușit s-o transpun într-un modul pedagogic pe înțelesul tuturor, iar asta mă face un trainer deosebit de la care cursanții pleacă entuziasmați și fericiți.

A.S.: Care sunt tendințele pentru 2023/2024?

M.C.: Bună această întrebare, chiar chiar mă bucur că am primit-o! Cumva ne îndreptăm spre trendurile cât mai naturale, se caută feminitatea, se caută detaliile acelea care pun accent pe trăsăturile fiecăruia, și observ că ne îndepărtăm tot mai mult de trendul acela în care toată lumea avea un ICON și toate lumea încerca să arate ca și acel ICON. Într-adevăr și în industria noastră beauty au apărut persoane care se implică în educarea clientelor, fac și eu acest tip de educație de câțiva ani încoace și observ ca tipologia clientelor este una mult mai atentă la felul în care arată. Observ un trend de a ne menține trăsăturile și de a le evidenția într-un mod subtil, nu pregnant și vizibil. Cred ca urmează și un trend general, unul unde feminitatea succede feminismul si normal că acestea se aplică și în aspectul global al femeilor.

A.S.: Au fost cazuri să repari ceea ce alții din breasla au distrus?

M.C. Zilnic întâlnesc astfel de cazuri. Din păcate. Dar totuși nu mi-aș judeca atât de aspru colegii de breaslă. Aici cumva consider că sunt mai multe aspecte de discutat. Într-adevăr sunt cazuri în care tehnicienii nu sunt actualizați sau nu stăpânesc perfect tehnicile, sau mai sunt cazuri în care cedează insistentelor clientelor, sau mai sunt cliente care caută mai ieftin, sau au anumite viziuni asupra frumosului sau asupra procedurilor cosmetice ale căror rezultatul final nu este unul dorit nici de specialist nici de clientă (zic asta prin prisma experienței, si aici ma refer la tatuajele greșite). Vreau să atrag un semnal de alarmă acelor cliente care își doresc tatuaje pregnante sau cu forme atipice- acest tatuaj nu se spală cu apă micelara și consider că trebuie cugetat mai mult de 5 minute când alegeți sa va faceți aceasta procedură. Cumva consider că vina unui eșec al unei proceduri este atât a specialistului cât și a clientei. Cred că nu mai e timpul în care să blamăm specialiștii având în vedere “tools-urile” pe care le avem la dispoziție pentru a ne informa despre orice specialist sau de anumită procedură. Din fericire, destul de rapid în cariera mea mi-am stabilit anumite repere etice, zic eu, și atunci când știu că o procedură nu e ideală sau nu e ceea ce îmi doresc de la mine și nici nu mi-ar plăcea să o văd pe fața clientei, respectuos refuz procedura. Consider că este dreptul meu, iar, clișeic acest fapt mi-a adus mai mult respect și încredere în rândul clientelor.

A.S.: Unde găsești sprijin?

M.C.: Familie, clar. Copiii mă încarcă de energie, recunosc. Ei m-au echilibrat cel mai bine! Se știe că artiștii au tendințe de exagerări și eu mă consider un artist. Știu că factorul gravitațional care mă ține cu picioarele pe pământ sunt copiii mei. În plus, mai am o sora care îmi aproba toate nebuniile, un soț implicat în managementul familiei și părinți sănătoși, și cumva ei sunt refugiul meu.

A.S.: Cine poate să îți urmeze cursurile?

M.C.: Toți absolvenții de minim 8/10 clase care își doresc o cariera în domeniu, indiferent de vârsta sau domeniul în care activează. Studenții mei au avut vârste cuprinse între 16 și peste 55 de ani și provin din diferite domenii de la muncitori necalificați până la medici, contabili, ingineri. Cursurile mele sunt pentru oricine crede că se potrivește în acest domeniu.

A.S.: Câte ore muncești pe zi. Mai ai timp și de altceva?

M.C.: 8/10/12 ore, depinde de zi. Și clar când muncesc mai mult am mai multe zile libere. Muncesc în fiecare zi, de luni până vineri și îmi rezerv weekend urile doar pentru familie! Încerc cât de des pot sa plecăm în mini-vacante de câteva zile sau să ieșim cât de mult putem când suntem toți împreuna. Dar oricum, toată familia mea e în program în timpul săptămânii, fiecare având extra activități aproape zilnic și atunci nu se plictisește nimeni.

A.S.: Un gand bun pentru clienți?

M.C.: În primul rând le doresc multă sanatate. E cea mai importantă, iar în al doilea rând vreau să le transmit ceea ce le transmit necontenit și pe canalele de social-media: că le mulțumesc din suflet că ne aleg mereu pentru serviciile pe nișa noastră și ne consideră etalon în domeniu, e o onoare. Nu în ultimul rând vreau să le mai transmit să rămână cu ochii pe noi. Sigur o să fie surprinși de calitatea serviciile și procedurilor pe care le facem și promitem multe surprize!

Sperăm că acest interviu este unul motivant… Doamne ajută tuturor!

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Publicitate -spot_img
Cele mai recente informații

2 sportivi de la ACS ActivJudo la evaluarea tehnica U15 de la Oradea

2 sportivi de la ACS ActivJudo la evaluarea tehnica U15 de la Oradea Evaluarea tehnica este o testare a sportivilor...
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole asemănătoare

- Publicitate -spot_img