7.2 C
Cluj
sâmbătă, mai 25, 2024
No menu items!

Fostul mare atacant al României, Ilie Lazăr, vrea să îi aducă pe Batistuta, Rui Costa, Toldo și Ranieri, la Bistrița, pentru o reeditare a meciului din Cupa Cupelor din anul 1996  ( Gloria Bistrița – Fiorentina)

Cele mai citite

Ilie Lazăr este profesor de educație fizică și sport la Colegiul Ortodox Cluj-Napoca și antrenor de copii și juniori la CFR Cluj, însă în 1996 se lupta cu Batistuta și marca într-un Gloria Bistrița – Fiorentina (1-1). Ilie Lazăr are peste 200 meciuri în Divizia A, la Gloria Bistrița jucând 131 meciuri și marcând 54 de goluri. Practic, tot la al doilea meci și jumătate, dădea un gol, iar acest lucru l-a făcut cel mai prolific golgheter de la Gloria Bistrița. Ilie terminat în clasamentul golgheterilor în România pe locul 3, în anul 1993-1994, marcând 16 goluri. De asemenea, în perioada 1994-1995 a terminat pe locul 4 în clasamentul golgheterilor cu 17 goluri. Ilie Lazăr a fost campion și vicecampion în Cupa României cu Gloria Bistrița, desemnat cel mai bun fotbalist al Clujului în 1992, și golgheter la Gloria Bistrița atât în Campionat cât și în Cupa României. Un om implicat și pasionat de acest sport, care răspunde mereu prezent la nevoile comunității sportive, dorește rejucarea meciului din turul doi al Cupei Cupelor Europene la fotbal, din data de 12.09.1996, dintre echipele Gloria Bistrița și ACF Fiorentina, sub forma unui meci demonstrativ. Dacă toate lucrurile ies ca la carte, bistrițenii îi vor putea urmări, live, pe Gabriel Batistuta, Francesco Toldo, Rui Costa, Anselmo Rabbiati sau pe marele Claudio Ranieri. Meciul ar urma să se dispute pe stadionul Jean Pădureanu, în luna iunie a acestui ani. Mai jos aveți postarea inițială a marelui Ilie Lazăr.

„O dorință mai veche, m-a determinat să încerc realizarea unui eveniment surpriză, unicat, așteptat poate și de alții, sau poate gândit doar, însă și foarte justificat, fiindcă uitarea este plaga societății moderne, este indiferența tristă manifestată intr-un mod de viață egoist, nepăsător și plin de alte preocupări individuale, unde frumosul relațiilor umane se frâng, se despart iremediabil. Un lucru atât de trist și apăsător, care nu ar trebui să marcheze și să desfiinteze momentele vii ale trăirii noastre. Orice revedere, regăsire, reîntâlnire, aduce la viață frumoase amintiri și sentimente, întâmplări și gânduri frumoase despre trecut, despre trăirea noastră, care marchează prezentul și îl susține deopotrivă.În urma unor demersuri în Decembrie 2022 și început de an 2023, s-a ivit o posibilă variantă de a organiza în vară la Bistrița, rejucarea meciului din turul doi al Cupei Cupelor Europene la fotbal, din data de 12.09.1996, dintre echipele Gloria Bistrița și ACF Fiorentina, sub forma unui meci demonstrativ, în folosul copiilor și a tinerilor care practică fotbalul în Bistrița-Năsăud. Mulțumesc celor care mi s-au alăturat, realizarea acestui unic eveniment la Bistrița, în vară, va fi susținut de Clubul Gloria Bistrița, Consiliul Local Bistrița, FRF și fostul președinte al ACF Fiorentina, dl Ștefano PUCI! Mulțumesc,domnilor Radu MOLDOVAN, Ioan și Horațiu HOROBA, fostului coleg și prieten Eugen VOICA, care au înțeles că realizarea acestui proiect va fi, în special pentru copii, adolescenți și tinerii care nu au cunoscut vremurile noastre, dar și pentru iubitorii fotbalului din Bistrița și din toată țara, un prilej unicat de bucurie, revedere, reântâlnire și frumoasă aducere aminte a vremurilor de odinioară, 27 de ani, trecând parcă prea repede! Așteptăm să vină lângă noi și alte instituții din Bistrița Năsăud, să existe o mobilizare suficient de puternică pentru a susține echipa ACF Fiorentina, dimpreună cu antrenorul Claudio Ranierii și toți elevii lui de atunci, marii și valoroșii jucători de fotbal, care vor venii, pe de o parte, pe de altă parte, și echipa Gloria Bistrița, lotul de jucători din septembrie 1996, cât și alți câțiva jucători de seama ai fotbalului românesc, personalități românești și italiene.Arăt mai jos demersurile de început și mulțumesc persoanelor care mă sprijină în realizarea și continuarea lor! Mulțumesc doamnei Mirela DUMA, o româncă italiancă și prietenilor dânsei! Sperăm să ne vedem cu toții în vară, la o reeditare a jocului din 12 septembrie 1996, între Cluburile ACF Fiorentina și Gloria Bistrița! Până atunci, sănătate și tot binele, tuturor! Cine poate ajuta, cum poate și cum știe, la realizarea acestui eveniment, este bine primit!Vă mulțumesc deosebit, tuturor! Cu stima și respect, Ilie LAZĂR!”

Vezi golul lui Ilie Lazăr din meciul contra echipei Fiorentina

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Publicitate -spot_img
Cele mai recente informații

Festivalul Produsului Tradițional, la USAMV Cluj-Napoca

💙💚👩‍🎓🧀🍲🥧 Vă invităm cu bucurie la ediția a XVII-a a Festivalului Produsului Tradițional, susținut de studenții din anul IV...
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole asemănătoare

- Publicitate -spot_img