7.2 C
Cluj
marți, noiembrie 12, 2024
No menu items!

„Săptămâna verde” la Grădinița cu P. P. Lumea Prichindeilor Câmpia Turzii

Cele mai citite

„A înţelege natura înseamnă a înţelege viitorul, dar a face ceva pentru salvarea naturii, atât de ameninţată azi, înseamnă să contribui la fericirea omenirii.” (Eugen A.Pora)

Degradarea continuă a mediului înconjurător este un element major al unei crize de civilizaţie şi este cauzată de intervenţia omului în natură. Pentru a se stopa această influenţă nocivă, autodistrugătoare în esenţa sa pentru omenire, este necesar să pledăm pentru o educaţie ecologică autentică a generaţiilor actuale de copii, încă de la vârsta preşcolarităţii. Înţelegem prin “educaţie ecologică autentică” intervenţiile în plan educativ menite să conştientizeze copiii asupra pericolelor reale determinate de om, pericole ce ameninţă existenţa fiinţei vii pe acest Pământ.

Încă de la vârsta preşcolară, educaţia ecologică are semnificaţia deprinderii unui anumit mod de a înţelege relaţia dintre om şi mediul de viaţă care nu este numai al său, ci şi al plantelor şi al animalelor, a tot ceea ce există pe Pământ, iar copiii trebuie să conştientizeze şi să exprime respectul pentru mediul natural de care beneficiem cu toţii şi pe care îl vor moşteni generaţiile viitoare. În cadrul activităților desfășurate cu preșcolarii la nivelul Grădiniței cu P. P. Lumea Prichindeilor Câmpia Turzii, transmiterea unor cunoștinței legate de importanţa protejării mediului înconjurător și a reciclării corecte a diverselor materiale, a fost în permanență o prioritate. În cadrul Programului ,,Săptămâna verde”, planificarea activităților desfășurate cu preșcolarii a avut ca punct de pornire analiza nevoilor de cunoaștere a acestora în ceea ce privește educația ecologică, iar activitățile desfășurate au avut impact atât asupra preșcolarilor, cât și asupra celorlalți factori implicați (părinți, parteneri, comunitate, etc.). Diversitatea activităților desfășurate cu preșcolarii în această ,, Săptămână verde”, i-au sensibilizat pe preșcolarii grădiniței, dar și pe partenerii implicați, în ceea ce privește protejarea mediului înconjurător, aceștia conștientizând faptul că, de modul în care acționăm în acest sens, depinde viața pe Planeta Pământ și sănătatea noastră și a viețuitoarelor acesteia. Iată câteva dintre activitățile în care preșcolarii au fost implicați: vizionare de film cu tematică ecologică, teatru de păpuși cu tematică ecologică, activitate de ecologizare și îmfrumusețare a curții grădiniței, vizită la pepiniera Mihai Viteazu Turda și sediul Supercom Turda, Marșul micilor ecologiști, acțiune de colectare de hârtie și carton, etc.

Tot în cadrul ,, Săptămânii verzi”, la nivelul Grădiniței cu P. P. Lumea Prichindeilor s- a desfășurat evenimentul final al Concursului și Simpozionului Județean ,,Daruri de Ziua Pământului” la care s- au înscris cadre didactice și preșcolari din județele Cluj, Arad, Olt, Teleorman, Giurgiu, Neamț, Maramureș, Sălaj, Gorj, Timiș, Alba, Mureș, etc.

Pe această cale, le mulțumim tuturor celor care s- au implicat alături de preșcolari și echipa de cadre didactice a grădiniței în buna desfășurare a activităților propuse și pentru reușita acestora. Împreună am reușit să tragem un semnal de alarmă în ceea ce privește faptul că viața și sănătatea noastră și a planetei pe care trăim, depinde de noi.

Director, Liliana- Camelia Mărginean și Colectivul de cadre didactice al Grădiniței cu P. P. Lumea Prichindeilor Câmpia Turzii

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Publicitate -spot_img
Cele mai recente informații

Ștefan Suciu: „Această zi a fost o zi de referință pentru școală Mihai Vodă”

8 octombrie 2024. O zi festivă, încărcată de emoții, o zi memorabilă pe care nu aș fi dorit să...
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole asemănătoare

- Publicitate -spot_img