7.2 C
Cluj
sâmbătă, mai 25, 2024
No menu items!

Comunicat AUR: O chemare la conștiință pentru elitele Clujului

Cele mai citite

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) Cluj a organizat miercuri, 17 ianuarie, 2024 o conferință de presă la care au fost prezenți Dl Deputat George Simion, președinte al AUR, Dl Deputat Alin Coleșa și Dl Profesor Avram Fițiu. Vocea AUR este clară – avem soluții pentru problemele țării, ale românilor, în general, și ale clujenilor, în special. Am cerut Birourilor Permanente ale Camerei Deputaților și ale Senatului convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare pentru care am propus o ordine de zi cu inițiative legislative ale AUR – soluții punctuale pentru agricultori și transportatori. Este vorba de – 1. Inițiativa legislativă Programul „Ion Ionescu de la Brad” (plx 793/2023) prin care s-ar acorda finanțare pentru investiții de până la 2 milioane de euro pentru fiecare investitor în sectorul agricol și alimentar românesc. Pentru fiecare fermier român. Înființarea Băncii pentru Dezvoltarea Agriculturii din România – Banca Agricolă S.A. (Pl-x 170/2023). Insistăm pentru adoptarea inițiativei legislative prin care cerem sigilarea mărfurilor care intră în țară din Ucraina (477/2023). Dl profesor Avram Fițiu a făcut o analiză în detaliu a problemelor și soluțiilor sectorului agricol din România. Cluj-Napoca devine pentru George Simion un oraș de suflet. Îi cunoaște probleme, provoacă la un dialog transparent și incomod pentru actuala administrație locală și județeană. Bugetul anual al Clujului este enorm – echivalentul a peste 700 milioane de euro – dar nu se face nimic notabil cu el – metroul este doar o poveste electorală, centura este o minciună iar spitalul regional de urgență e doar o fantasmagorie. Este strigător la cer că acest oraș minunat beneficiază atât de puțin în realitate de acești bani. Banii din buget se duc de fapt în găurile din RADP și Compania de Transport Public – CTP Cluj.

De ce din acest buget imens nu se construiesc școli noi? Clujul nu are nicio școală nouă construită în ultimii 30 de ani, numai renovări ratate si cârpeli? De ce nu avem la Cluj un spațiu expozițional modern? Unde e aqua-park-ul promis de 20 de ani de Boc? De ce piețele Clujului arată ca in anii ‘90 chiar mai rău? În piața agro-alimentară Mărăști este o mizerie totală și multe ilegalități. Unde sunt locuințele sociale de care tinerii Clujului au atâta nevoie? Azi, mâine, Clujul are un miliard de euro buget, dar mii de familii cu probleme sociale care oricât ar munci nu își permit o chirie decentă.

În privința metroului din Cluj-Napoca avem din partea administrației locale o propune electorală – terminarea a jumătate din traseul metroului clujean până la finele anului 2024 – o evidentă minciună. Drept urmare dacă până în luna iulie un sfert din traseul metroului sau până la finele anului 2024, jumătate din traseu nu este realizat, cerem public demisia dlui primar!

Din cauza corupției și a incompetenței administrație locale clujene este aproape iminentă deshumarea și strămutarea a peste o mie de oseminte din cimitirul Mănăștur. Un rechin imobiliar a obținut in instanță o bucată din acest cimitir pentru noi proiecte imobiliare, parte din proiectele cartelul clujean.

O altă problemă este scăderea inacceptabilă a finanțării serviciilor medicale de bază – medicina de familie și serviciile stomatologice – de la „exorbitanta” sumă de aproximativ 10 lei / pacient / lună pentru servicii stomatologice la aproximativ 6 lei.

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Publicitate -spot_img
Cele mai recente informații

Ghiță Munteanu a împlinit 50 de ani! A lansat o melodie chiar în ziua când a petrecut cu prietenii apropiați

Pe data de 25 mai, Ghiță Munteanu, renumitul cântăreț de muzică populară și de petrecere, a marcat o etapă...
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole asemănătoare

- Publicitate -spot_img